Ligue 1:n tuki

Seuraavassa on ohjeita, jos sinulla on ongelmia seurata Ligue 1:n live-lähetyksiä Prime Videossa.

Kysymyksiä ja vastauksia

Huomaa, että tämä sivu koskee vain manner-Ranskan ja Ranskan merentakaisten alueiden asiakkaita, joilla on Ligue 1 -tilaus.

1) Miten katson Ligue 2:n BKT-otteluita?

Kahdeksan samanaikaista Ligue 2:n BKT-ottelua, jotka pelataan yleensä lauantaisin klo 19.00, ovat saatavilla yksittäin ja kokonaisuudessaan yksinomaan Le Pass Ligue 1 -kanavalla kaikille Ranskassa oleville Prime-jäsenille lisätilauksesta. Lisäksi kaudella 2022–2023 Ligue 2:n BKT-multipleksi on saatavilla myös yksinomaan Prime Videossa ilman lisäkustannuksia. Tämä tarjous täydentää Ligue 1:n Uber Eats -otteluita ja Ligue 2:n BKT-otteluita, joita Prime-jäsenet voivat jo katsoa osana Ligue 1:n Pass-tilaustaan. Félix Rouahin Ligue 2:n BKT-multipleksi lähetetään lauantaisin klo 18.30, ja se sisältää 30 minuutin kisastudion ennen ottelua (ottelut alkavat klo 19.00).

2) Mitkä Ligue 1:n Uber Eats -ottelut ovat saatavilla suorana lähetyksenä Prime Videossa?

Kaudesta 2021/2022 alkaen Amazon on hankkinut seuraaville kolmelle kaudelle yksinoikeuden lähettää kahdeksan ottelua kymmenestä ottelukierrosta kohden. Tavanomaisella viikonloppukierroksella tämä sisältää yleensä ottelut perjantaisin klo 21.00, lauantaisin klo 17.00 ja sunnuntaisin klo 13.00, 15.00 ja 20.45 Keski-Euroopan aikaa. Kauden aikana pelataan muutamia keskiviikon kierroksia.

Lisäksi Amazon lähettää myös Trophée des Champions -ottelun 31.7.2022 ja viikoittaisen parhaiden palojen ohjelman sunnuntai-iltana.

3) Miten liityn Amazon Prime -palveluun?

Hyväksytyt asiakkaat, jotka eivät ole Prime-jäseniä, voivat aloittaa ilmaisen 30 päivän kokeilujakson Amazon Prime -palvelussa tai tilata palvelun hintaan 5,99 €/kk tai 49 €/vuosi. Opiskelijat voivat hyötyä Prime Studentista, Amazon Primen opiskelijatarjouksesta, joka sisältää ilmaisen 90 päivän kokeilujakson. Sen jälkeen tilauksen hinta on 24 €/vuosi. Prime-jäsenet saavat myös monia muita etuja, kuten pikalähetyspalvelu, yksinomaiset tarjoukset ja alennukset sekä tuhannet elokuvat ja sarjat, mukaan lukien palkitut Amazon Originals -sarjat ja -elokuvat, ja 2 miljoonan musiikkikappaleen valikoima Prime Musicilla. Lisätietoja on osoitteessa: amazon.fr/prime tai amazon.fr/joinstudent opiskelijoille.

4) Millä laitteilla voin suoratoistaa Ligue 1:n Uber Eats ‑otteluita Prime Videossa?

Live-urheilu on tuettu Amazon-laitteissa Prime Video -sovelluksessa, Prime Videon järjestelmävaatimukset täyttävissä tietokoneissa ja Prime Video -sovelluksen kautta yhdistetyillä laitteilla, mukaan lukien Prime Video -sovelluksella varustetut pelikonsolit (PS3, PS4, PS5, Xbox One), tv-sovittimet ja mediasoittimet, joissa on Prime Video ‑sovellus (Google Chromecast, Orange, Bouygues Telecom, SFR, Free, Apple TV 4K ja Apple TV (3. ja 4. sukupolvi)), älytelevisiot, joissa on Prime Video ‑sovellus, Blu-Ray-soittimet, joissa on Prime Video ‑sovellus, mobiililaitteet, joissa on Prime Video ‑sovellus iOS- ja Android-laitteet (uusin Prime Video -sovellusversio). Parhaan live-urheilun katselukokemuksen saat katsomalla Ligue 1:tä Fire TV -laitteella. Lisätietoja on osoitteessa www.amazon.fr/ligue1.

Lisätietoja Amazon Prime -jäsenyyden tai ilmaisen kokeilujakson peruuttamisesta on Peruuta Amazon Prime -jäsenyytesi -sivulla.

5) Kun olen rekisteröitynyt, miten voin katsoa Ligue 1:tä Prime Videossa?

Avaa Prime Video -sovellus laitteellasi, niin näet saatavilla olevat Ligue 1:n ottelut live-tapahtumien ja tulevien tapahtumien rivillä. Vaihtoehtoisesti voit siirtyä Prime Video -sovellukseen ja etsiä hakusanalla ”Ligue 1”.

6) Voinko katsoa Ligue 1:tä Prime Videossa Belgiassa tai Luxemburgissa?

Professional Football League asettaa lähetysoikeudet saataville erikseen kullekin maalle. Prime Videolla on lähetysoikeudet vain manner-Ranskassa ja Ranskan merentakaisilla alueilla. Lähetysoikeudet eivät kata muuta maailmaa.

7) Voinko katsoa otteluita useilla laitteilla?

Asiakkaat voivat suoratoistaa jopa kolmea eri ottelua samanaikaisesti samalla Amazon-tilillä ja suoratoistaa saman ottelun kahdella laitteella kerrallaan.

8) Mitkä Ligue 1:n Uber Eats -ottelut / Ligue 2:n BKT-ottelut ovat saatavilla suorana lähetyksenä Prime Videossa?

Prime Video lähettää kahdeksan ottelua kymmenestä ottelukierrosta kohden yksinoikeudella Prime Videon Ligue 1 -kanavalla. Tavanomaiset viikonloppukierrokset sisältävät yleensä seuraavat ottelut: perjantai klo 21.00, lauantai klo 17.00 ja sunnuntai klo 13.00, 15.00 (4x-ottelut) ja klo 20.45 Keski-Eurooppan aikaa. Paras ottelu on yleensä ajoitettu sunnuntaiksi klo 21.00, ja kauden aikana pelataan muutamia keskiviikon kierroksia. Kaikki nämä ottelut ovat saatavilla Prime-jäsenille, jotka ovat tilanneet Le Pass Ligue 1 -kanavan (kuukausi- tai vuosilippu).

Prime Video lähettää myös Trophee des Champions -ottelun 31.7.2022 Ligue 1 -kanavankautta.

Prime Video lähettää myös 30.7.2022 alkaen Ligue 2:n BKT-multipleksin sekä kahdeksan ottelua kymmenestä jokaisena Ligue 2:n BKT-ottelupäivänä. Tavanomaiset viikonloppukierrokset sisältävät yleensä seuraavat ottelut: lauantai klo 19.00. Kaikki nämä ottelut ovat saatavilla Prime-jäsenille, jotka ovat tilanneet Le Pass Ligue 1 -kanavan. Lisätietoja tulevista otteluista Prime Videossa on osoitteessa primevideo.com/ligue1.

Viikoittainen ”Dimanche Soir Football” -makasiiniohjelma on saatavilla maksutta, eikä vaadi tilausta.

9) Onko multipleksi saatavilla Ligue 1:n Uber Eats -otteluihin Prime Videossa?

Kyllä, neljälle samanaikaiselle ottelulle sunnuntaisin klo 15.00 tilaajat voivat valita, haluavatko he katsella jokaisen ottelun kokonaan tai kaikkia otteluja multipleksin kautta.

Multipleksejä on saatavilla myös keskiviikkoisin pidettäviä Ligue 1:n Uber Eats -ottelupäiviä varten, ja kaikkia päiviä varten, kun ottelut järjestetään samanaikaisesti.

10) Mitä muuta sisältöä voin katsoa live-otteluiden lisäksi?

Jokainen Ligue 1:n Uber Eats -ottelu Prime Videossa sisältää vähintään yhden 20 minuutin kisastudion ennen ottelua, 15 minuutin kisastudion ottelun jälkeen ja yhden puoliaikastudion.

Sunnuntain iltaottelussa klo 20.45 pidetään 30 minuutin kisastudio ennen ottelua ja 30 minuutin kisastudio ottelun jälkeen. Lisäksi joka sunnuntai klo 19.00 ”Dimanche Soir Football” -makasiiniohjelma kertaa mestaruuspäivän parhaat palat juuri ennen ottelua sunnuntai-iltana klo 20.45.

Kaikki ottelut lähetetään suorana ja ne ovat saatavilla uusintana noin 15 minuutin kuluttua lähetyksen päättymisestä 7 päivän ajan.

11) Kuka juontaa ja selostaa otteluita Ligue 1:n lähetysten aikana Prime Videossa?

Ligue 1 -lähetyksen pääjuontajana Prime Videossa toimii MM-kisojen ja Euroopan cupin voittaja sekä Arsenalin kaikkien aikojen paras maalintekijä Thierry Henry. Prime Video tarjoaa myös konsulttipaneelin, joka koostuu mestaruuskisojen entisistä tähdistä ja valmentajista, kuten: Mathieu Bodmer, Corine Petit, Benoit Cheyrou, Jérôme Alonzo, Edouard Cissé, Benjamin Nivet tai Dominique Arribagé. He antavat asiantuntijalausuntoja ja avaimet kaikkien Prime Videossa lähetettyjen otteluiden analyysiin koko kauden ajan.

Thibault Le Rol toimii sunnuntai-iltana klo 20.45 ja perjantai-iltana klo 21.00 lähetettävien otteluiden juontajana. Karim Bennani juontaa sunnuntaisin klo 15.00 lähetettävän Multiplex Ligue 1:n ja Félix Rouah lauantaisin klo 19.00 lähetettävän Mutliplex de Ligue 2:n. Marina Lorenzo juontaa sunnuntain ”Dimanche Soir Football” -makasiiniohjelman, jossa kerrataan mestaruuspäivän parhaita paloja. Juontajien tiimiä täydentävät Lesly Boitrelle, Saber Desfarges, Laurie Samama ja Benoît Daniel.

Smail Bouabdellah, Julien Brun, Frédéric Verdier, Alban Lepoivre, Christophe Bureau, Luigi Colange, Alexis Grasso ja Julien Ielsch selostavat Prime Videossa lähetettyjä otteluita. Toimittajia ovat esimerkiksi David Astorga, Virginie Sainsily, David Aïello ja Tiffany Henne.

12) Onko kaikissa otteluissa selostus?

Kyllä. Jokaisessa ottelussa on täysi selostus ranskan kielellä. Ligue 1:n Uber Eats -ääniasetuksissa on saatavilla myös Stadium FX -vaihtoehto, jolla voit mukauttaa suoratoistokokemustasi ja nauttia stadiontunnelmasta.

13) Miten voin käyttää äänivaihtoehtoa ja nauttia stadiontunnelmasta ilman selostusta?

Voit alla olevien ohjeiden avulla katsoa ottelua ja nauttia stadiontunnelmasta. Valitse videon toiston aikana äänivaihtoehdoista ”Stadium FX”:

• Android-älypuhelimissa tai -tableteissa, Fire-tableteissa, Alexa-laitteissa tai iPhone- tai iPad-laitteissa napsauta puhekuplaa verkossa.
  • Apple TV:ssä pyyhkäise kaukosäätimessä alaspäin päästäksesi valikkoon ja valitse sitten Ääni.
  • Joissakin laitteissa paina kaukosäädintä päästäksesi soittimen asetuksiin ja paina sitten uudelleen päästäksesi Ääni-valikkoon.
  • Muissa laitteissa voit valita ääniraidan ottelusivulta Ääni-välilehdeltä ”Ranska” otteluun selostuksella ja ”Stadiontunnelma” otteluun ilman selostusta ja stadiontunnelmalla.

14) Miten otan tekstityksen käyttöön tai poistan sen käytöstä?

Tekstitys on saatavilla kaikkiin otteluihin, jotka pidetään perjantaisin klo 21.00, lauantaisin klo 17.00 ja sunnuntaisin klo 20.30. Tekstitys on saatavilla myös sunnuntain multipleksiin klo 15.00 ja sunnuntai-illan klo 19.00 ”Dimanche Soir Football” -makasiiniohjelmaan. Ligue 2:n BKT-valmentajaottelussa on myös tekstitys joka päivä. Jos otteluihin on saatavilla tekstitys, voit ottaa sen käyttöön tai poistaa sen käytöstä valitsemalla CC-symbolin toistoasetuksista. Joissakin laitteissa tekstityssymboli näyttää puhekuplalta, tai se voi näkyä tekstitysvaihtoehtona videon yleiskatsaussivun valikossa.

Tuettujen otteluiden aikana voit ottaa tekstityksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä valitsemalla CC-kuvakkeen toistosäätimissä. Joissakin laitteissa tekstityskuvake näyttää valintaruudulta, tai se voi näkyä Tekstitys-valikkovaihtoehtona videon tietosivulla.

15) Voinko kelata taakse, keskeyttää ja kelata eteenpäin ottelua laitteellani?

Kelaus taakse, tauko ja kelaus eteenpäin ovat käytettävissä Android- ja iOS-mobiililaitteissa, verkkoselaimessa (Chrome, Firefox, Edge), Fire TV:ssä, Google Chromecastissa, Apple TV:ssä (3. sukupolvi ja uudemmat) sekä tietyissä älytelevisiomalleissa. Voit katsoa peliä painamalla aloituspainiketta videon yleiskatsaussivulla tai soittimessa. Huomaa, että näitä ominaisuuksia ei ole saatavilla kaikissa laitteissa.

16) Mikä on Ligue 1 -lähetyksen videoresoluutio Prime Videossa?

Ligue 1:n ottelut ovat katsottavissa teräväpiirtona (HD). Prime Video huolehtii optimaalisesta suoratoistokokemuksesta käytettävissä olevan kaistanleveyden mukaan.

17) Suoratoistossa on ongelmia, mitä voin tehdä?

Tarkista ensin laitteen kaistanleveys. Parhaan suoratoistokokemuksen takaamiseksi Prime Video suosittelee vähintään 1 Mbit/s:n latausnopeutta SD-sisällölle ja 5 Mbit/s:n nopeutta HD-sisällölle. Prime Video tarjoaa parhaan mahdollisen suoratoistokokemuksen käytettävissä olevan kaistanleveyden perusteella. Jos videokuva nykii tai näyttää epäselvältä, on suositeltavaa kytkeä television liikepehmennys pois päältä. Asetuksen nimi voi vaihdella television valmistajan mukaan. Liikepehmennys voi olla nimeltään esimerkiksi Auto Motion Plus, Tru Motion, MotionFlow, Cinemotion tai Motion Picture.

18) Miten asennan Prime Video -sovelluksen laitteisiini?

Prime Video -sovellus on saatavilla kaikkiin tunnetuimpiin tv-sovittimiin, useisiin älytelevisioihin, Amazon-laitteisiin, mobiililaitteisiin, Blu-Ray-soittimiin, pelikonsoleihin ja median suoratoistolaitteisiin.

1. Lataa ja asenna Prime Video -sovellus laitteesi sovelluskaupasta.
  2. Avaa Prime Video -sovellus.
  3. Rekisteröi laitteesi valitsemalla Rekisteröidy-vaihtoehto Amazonin verkkosivustolla. Sinulle annetaan koodi, joka syötetään tietyllä verkkosivulla. Joissakin laitteissa näkyy Kirjaudu sisään ja Aloita katselu -vaihtoehto sekä Amazon-tilisi tiedot.

19) Suoratoisto laahaa jäljessä, miten voin korjata ongelman?

Kaikki toistolaitteet on optimoitu sujuvaa ja selkeää katselukokemusta silmällä pitäen, mutta joissakin toistolaitteissa esiintyy vähemmän viivettä live-ottelun ja suoratoiston välillä. Suosittelemme Fire TV-, iOS- tai Android-laitetta parhaan katselukokemuksen takaamiseksi.

20) Saan sijaintivirheen, kun yritän katsoa sisältöä.

Ligue 1:n Uber Eats -ottelut ja Ligue 2:n BKT-ottelut ovat saatavilla Prime Videossa vain manner-Ranskan ja Ranskan merentakaisten alueiden asiakkaille. Katselu ei ole mahdollista missään muualla. Prime Video ei tue sisällön suoratoistoa VPN (Virtual Private Network)- tai välityspalvelinyhteyksien kautta. Prime Video -palvelun käyttö edellyttää tällaisten palveluiden kytkemistä pois käytöstä tai Internet-yhteyden vaihtamista toiseen käytettävissä olevaan yhteyteen.

21) Miksi en voi katsoa live-urheilua laitteellani?

Seuraavat laitteet eivät ole yhteensopivia Prime Videon live-suoratoiston kanssa, etkä voi katsoa Ligue 1:tä niissä:

• Sony Bravia -televisiot: Tietyt vm. 2015 ja sitä vanhemmat mallit
  • Sony Bravia -Blu-ray-soitin
  • Xbox 360 -pelikonsoli
  • LG Hawaii -televisiot: tietyt vuoden 2015 ja sitä vanhemmat mallit
  • Roku: Roku-laitteet vm. 2014 asti (paitsi Roku 3, joka on yhteensopiva)
  • TiVo 4/5/Mini -laitteet
  • Panasonic Viera -älytelevisiot
  • Viera-Blu-ray-soitin
  • Loewe Sigma -televisio
  • Vuoden 2014 Vizio-televisiomallit
  • Sharp MTK 5655 TV

Jos et voi katsoa live-urheilua iOS- tai Android-mobiililaitteella, päivitä sovellus, jotta tiedät varmasti, että käytössäsi on uusin versio. Jos käytät Android-laitetta: Avaa Google Play Kauppa, etsi Prime Video ja napauta Päivitä. Jos käytät iOS-käyttäjien laitetta: Avaa App Store, etsi Prime Video ja napauta Päivitä.