Sign In
This title may not be available to watch from your location. Go to amazon.com to see the video catalog in United States.

Jiskefet

200513+
Tussen de schamele restanten van hun oude spulletjes proberen de bewoners van bejaardentehuis De Sint Hubertusberg in de herfst van hun leven er nog het beste van te maken. Gemangeld tussen de strenge regels en de willekeur van het verplegend personeel, houden zij manhaftig de kin omhoog, onder het hoopvolle devies: het kan altijd nog erger.
Starring
Kees PrinsHerman KochMichiel Romeyn
Genres
Comedy
Subtitles
None available
This video is currently unavailable
to watch in your location
Add to Watchlist
Add to
Watchlist
By clicking play, you agree to our Terms of Use.
Get Help

 1. 1. De Stagiaire
  This video is currently unavailable
  April 2, 2005
  25min
  13+
  Beekman vertelt smakelijk over de open wond na zijn heupoperatie. Faber glijdt van de wc af omdat hij zich niet wil laten helpen door 'kleine zuster'. Tijdens het weekoverleg worden de spullen van de overleden bewoonster mevrouw Van der Dunk onderling verdeeld.
 2. 2. De Zoon
  This video is currently unavailable
  April 9, 2005
  25min
  13+
  Van Zijl wil graag dat de hoofdzuster nog wat langer bij hem in bed blijft liggen. Mevrouw Pos wacht al langer dan een dag op de komst van haar zoon uit de VS en weigert te eten. De hoofdzuster weet mevrouw Pos door listen en hardhandigheid te laten eten. In een visioen verschijnt mevrouw Pos' zoon Steve (Jeroen van Koningsbrugge) aan haar.
 3. 3. Het Uitje
  This video is currently unavailable
  April 16, 2005
  23min
  13+
  De bewoners verheugen zich op een dagje uit naar de Keukenhof. Alleen Van Zijl heeft geen zin in het uitje omdat hij bloemen eng vindt. Beekman vertelt 'kleine zuster' over de brace in zijn heup. Als Faber na een val op de grond ligt ontdekt de hoofdzuster dat hij in zijn broek geplast heeft en ze trekt hem zijn incontinentieluier aan.
 4. 4. Het Feest
  This video is currently unavailable
  April 30, 2005
  25min
  13+
  De hoofdzuster is op zoek naar een vervangster van de stagiaire Rita, terwijl de zuster de bewoners helpt met hun medicijnen en daarbij de verschillende recepten door elkaar haalt. Daarnaast organiseert de stagiaire de feestdag voor de bewoners. Nadat ze zijn ingeleid door gedichtjes van de stagiaire voeren de bewoners elk een act op.
 5. 5. De Nagel
  This video is currently unavailable
  May 7, 2005
  24min
  13+
  De bewoners kleien een beeld van mevrouw Pos en praten over vrouwenvormen en echtgenotes. Guusje (Romeyn) bezoekt het bejaardentehuis en vertelt de hoofdzuster over de inhoud van haar nieuwe cursussen. Er hangt een vreemde geur in de zaal, die van Beekmans sokken afkomstig blijkt. Eén sok is vastgekoekt aan zijn teennagel en het blijkt een pijnlijke affaire om de sok te verwijderen.
 6. 6. Martha
  This video is currently unavailable
  May 14, 2005
  24min
  13+
  Faber krijgt een rectale behandeling door de hoofdzuster die telefonische adviezen van een arts over de behandeling opvolgt. Beekman vertelt een eng verhaal over een patiënt in een verpleeghuis die gewurgd zou zijn door de overleden vorige bewoner van de kamer. Mevrouw Pos vertelt een verhaal maar raakt de draad kwijt.
 7. 7. Kunst en Kitsch
  This video is currently unavailable
  May 21, 2005
  23min
  13+
  Het AVRO-programma 'Tussen kunst & kitsch' wordt uitgezonden vanuit Sint Hubertusberg. Mevrouw Pos laat door de kunstdeskundige (Raymonde de Kuyper) een Tibetaanse pijp taxeren, Faber een viool van Lex Goudsmit en 'kleine zuster' een schilderij van Marc Chagal dat ze heeft gekregen van Faber.
 8. 8. Afscheid
  This video is currently unavailable
  May 28, 2005
  24min
  13+
  De hoofdzuster leest de post aan de bewoners waaruit blijkt dat de stagiaire vervangen zal worden. Rita neemt afscheid van de bewoners en van de hoofdzuster. Met name meneer Faber reageert zeer overstuur en ontsnapt vervolgens door een gat in de muur uit het tehuis. De hoofdzuster zet met honden de achtervolging in.

More details

Directors
Pieter Verhoeff
Amazon Maturity Rating
13+ Teens. Learn more
Supporting actors
Beppie MelissenLeny BreederveldAnniek PheiferJeroen van Koningsbrugge