Administrer foreldrekontroll i Prime Video

Finn ut hvordan du angir og administrerer visningsbegrensninger for Prime Video.

Foreldrekontroll gir deg mulighet til å angi visningsbegrensninger for filmer og TV-programmer som er tilgjengelige for visning gjennom Prime Video.

Du kan administrere foreldrekontrollinnstillingene fra Prime Video-nettstedet og Prime Video-appen for Android og iOS.

Angi PIN-koden din

For å slå på foreldrekontroll må du først angi en PIN-kode for kontoen din.

Foreldrekontrollene fungerer ved å kreve inntasting av PIN-koden din for å omgå visningsbegrensninger du har aktivert for Prime Video.

For å angi eller endre PIN-koden på Prime Video-nettstedet:

1. Gå til Konto og innstilinger.
  2. Åpne Foreldrekontroll fra toppmenyen.
  3. Velg Bytt og skriv inn PIN-koden med fem siffer, og velg deretter Lagre.

For å angi eller endre PIN-koden fra Prime Video-appen:

1. Åpne Innstillinger fra menyen
  2. Velg Foreldrekontroll og velg Endre Prime Video-PIN.
  3. Skriv inn Amazon-kontopassordet når du blir bedt om det.
  4. Skriv inn den femsifrede PIN-koden og velg Lagre.

Note: Hvis du har problemer med Prime Video-PIN-koden, kan du gå til Konto og innstillinger for å tilbakestille Prime Video-PIN-koden

Angi visningsbegrensninger

Når du har angitt PIN-koden, kan du slå på visningsbegrensninger for kontoen din.

Visningsbegrensninger gir deg muligheten til å blokkere avspilling av filmer og TV-programmer basert på modenhetsrangeringen deres i Amazon. Du kan velge hvilke rangeringsnivåer du vil begrense, og hvilke av de registrerte enhetene du vil at disse begrensningene skal gjelde for.

For å angi visningsbegrensninger på Prime Video-nettstedet:

1. Gå til Konto og innstilinger.
  2. Åpne Foreldrekontroll fra toppmenyen.
  3. I Visningsbegrensninger-delen velger du modenhetsnivåene du vil legge til.
  4. Velg enhetene du vil at disse begrensningene skal gjelde for.

For å angi visningsbegrensninger fra Prime Video-appen:

1. Åpne Innstillinger fra menyen
  2. Velg Foreldrekontroll og deretter Visningsbegrensninger.
  3. Skriv inn Amazon-kontopassordet når du blir bedt om det.
  4. Bruk glidebryteren til å velge de modenhetsnivåene du vil begrense.
  5. Velg enhetene du vil at disse begrensningene skal gjelde for.

Når du har angitt visningsbegrensninger, ser du en "lås" Visningsbegrensningslås
			 symbol for filmer og TV-programmer for de begrensede aldersgruppene. Hvis du prøver å se en av disse titlene, blir du bedt om å skrive inn PIN-koden før du kan starte avspillingen.

Om Amazons modenhetsnivåer

Du kan bruke Amazons modenhetsnivåer for å hjelpe deg med å sette visningsbegrensninger for filmer og TV-programmer, basert på deres anbefalte publikum:

• Barn (tillatt for alle)
  • Eldre barn (7-årsgrense)
  • Tenåringer (13-årsgrense)
  • Unge voksne (16-årsgrense)
  • Voksne (18-årsgrense)
For å finne ut mer, kan du gå til Hva er Amazons aldersgrenser?