Foutcodes en problemen met Prime Video

Als er problemen zijn met het bekijken van Prime Video of als er een foutbericht wordt weergegeven, kunnen deze oplossingen mogelijk helpen.

Fouten met streamen en afspelen

Foutcodes: 1007, 1022, 7003, 7005, 7031, 7202, 7203, 7204, 7202, 7206, 7207, 7230, 7235, 7250, 7251, 7301, 7303, 7305, 7306, 8020, 9003, 9074

Deze fouten doen zich voor wanneer er een probleem is met het krijgen van verbinding met de Prime Video-service.

Probeer deze tips om veel voorkomende verbindingsproblemen op te lossen:

• Start je apparaat opnieuw op: als je apparaat, internetmodem en/of router opnieuw opstart, kun je de meeste terugkerende verbindingsproblemen oplossen.
  • Onderbreek tijdelijk andere internetactiviteiten: zijn er veel andere apparaten met hetzelfde internetnetwerk verbonden als jij? Wanneer je apparaten een netwerk delen met andere apparaten, kan dit de verbindingssnelheid en de streamingkwaliteit benadelen. Probeer zo mogelijk activiteiten als downloaden, online gamen en video's streamen op andere apparaten op hetzelfde netwerk tijdelijk te onderbreken.
  • Controleer de verbinding met je internetprovider: als je verbindingssnelheid veel lager is dan normaal (en je al hebt geprobeerd je internetmodem of router opnieuw op te starten), raden we je aan contact op te nemen met je internetprovider voor meer hulp.
  • Een VPN, proxy of deblokkeringsservice uitschakelen. Zie Toegang krijgen tot Prime Video via een VPN of proxy voor meer informatie.
Fouten met pincodes

Foutcodes: 5014, 5016

Deze fouten doen zich voor wanneer er een probleem is met je pincode.

• Probeer het later nog eens: problemen met pincodes zijn meestal tijdelijk. Probeer enkele minuten te wachten en voer daarna je pincode nogmaals in.
  • Wijzig de instellingen voor je pincode: als het probleem blijf bestaan, kun je de pincode terugzetten of Ouderlijk toezicht uitschakelen via Account en instellingen.

Ga voor meer informatie naar Ouderlijk toezicht in Prime Video beheren.

Fouten met in- of uitloggen

Foutcodes: 5005

Deze fouten doen zich voor wanneer er een probleem is met het in- of uitlogproces.

• Bij problemen met inloggen

Voer de accountgegevens in die aan je Prime Video- of Amazon Prime-lidmaatschap zijn gekoppeld. Als je nog steeds een foutbericht zit, wacht dan even en probeer het later opnieuw. Fouten bij inloggen worden meestal door tijdelijke verbindingsproblemen veroorzaakt.

• Bij problemen met uitloggen

Als je een fout ziet op je apparaat, kun je ook uitloggen via Account en instellingen op de Prime Video-website of via het menu Instellingen in de Prime Video-app voor Android en iOS. Zoek je apparaat onder Geregistreerde apparaten en selecteer de optie Uitschrijven ernaast.

Ga voor meer informatie naar Je Prime Video-apparaten beheren.

Andere problemen met Prime Video

Als je het probleem met deze tips niet kunt oplossen, lees dan Problemen met Prime Video voor hulp bij jouw apparaat.