Problemen op je computer oplossen

Als er problemen zijn met het bekijken van Prime Video via de webbrowser op je computer, kunnen deze oplossingen mogelijk helpen.

Minimale systeemvereisten controleren

Als je Prime Video wilt bekijken, moeten je computer, webbrowser en internetverbinding aan minimale systeemvereisten voldoen.

Ga voor meer informatie naar Systeemvereisten voor computers.

Een andere webbrowser proberen

Als je op de computer een andere webbrowser tot je beschikking hebt, kun je deze proberen. Er kunnen tijdelijke problemen zijn of incompatibele instellingen met de browser die je gebruikte om video's af te spelen.

Ondersteunde browsers zijn onder andere:

• Chrome (versie 59 of hoger)
  • Firefox (versie 53 of hoger)
  • Internet Explorer (versie 11 of hoger)
  • Microsoft Edge in Windows 10 (versie 15 of hoger)
  • Safari (versie 10 of hoger op Mac OS 10.12.1 of hoger)
  • Opera (versie 37 of hoger)

Tip: Wij raden je aan een webbrowser te gebruiken die onze HTML5-webspeler ondersteunt als je Prime Video op je computer wilt bekijken.

De HTML5-speler is geoptimaliseerd voor onze service en maakt geen gebruik van aparte plug-ins voor browsers om videomateriaal af te spelen. Het bevat tevens functies als Automatisch afspelen en afspelen in 1080p High Definition.

Als je hulp nodig hebt bij de Silverlight-speler op Safari en eerdere versies van Internet Explorer, lees je het gedeelte hieronder.

HDCP voor Prime Video op computers

Je kunt Prime Video-inhoud in HD alleen via de webbrowser op je computer streamen als je computer en aangesloten beeldscherm aan de HDCP-vereisten voldoen.

Als je computer of aangesloten beeldscherm niet aan de HDCP-vereisten voldoet, wordt de video afgespeeld in Standard Definition en zie je een foutbericht in het afspeelvenster.

Notitie: Sommige VGA- (Video Graphics Array) en DVI-verbindingen (Digital Visual Interface) en -beeldschermen ondersteunen HDCP niet. Dat kan een reden zijn waarom je computer niet aan de HDCP-vereisten voldoet.

Problemen met Silverlight oplossen

Microsoft Silverlight is een plug-in voor browsers waarmee je op Safari en sommige eerdere versies van Internet Explorer video's afspeelt.

De meeste terugkerende problemen met het afspelen van Prime Video op deze browsers kun je oplossen door de toepassingsopslag van Silverlight in te schakelen en te wissen.

Toepassingsopslag inschakelen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het afspeelvenster en selecteer Silverlight.
  2. Open de tab Toepassingsopslag en schakel het selectievakje naast Toepassingsopslag inschakelen in.

Toepassingsopslag wissen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het afspeelvenster en selecteer Silverlight.
  2. Open de tab Toepassingsopslag. Selecteer http://g-ecx.images-amazon.com/ in de kolom "Website".
  3. Klik op Verwijderen en klik op OK.
  4. Sluit de webbrowser en open deze opnieuw. Probeer daarna de video opnieuw te streamen.

Ga voor meer informatie over Silverlight-toepassingsopslag naar Installeer Microsoft Silverlight.

Als de problemen met streamen dan nog aanhouden, ga je naar Microsoft Ondersteuning om de Silverlight-speler te verwijderen en opnieuw te installeren:

Notitie: Silverlight wordt momenteel niet ondersteund op Mac-computers zonder Intel-processor (PowerPC-processor) en Linux/UNIX-besturingssystemen (inclusief Chrome). Je kunt Prime Video via Chrome bekijken op Linux/UNIX-systemen.

DRM-licenties terugzetten

DRM (Digital Rights Management) is een technologie voor toegangsbeheer die is ingesteld door eigenaren van inhoud om het gebruik van hun beschermde digitale inhoud te beheren. Het beeldscherm van je computer moet aan de vereisten van inhoudsbescherming voldoen en wijzigingen aan je computer, beeldscherm of systeeminstellingen kunnen terugkerende problemen met DRM-technologieën veroorzaken.

Als je de DRM-instellingen terugzet, kan dit veel problemen met het afspelen van video's oplossen.

De DRM-instellingen automatisch terugzetten op een Windows-pc:

1. Start DRM Reset Tool van Microsoft.
  2. Klik op Bestand opslaan om ResetDRM.exe te downloaden en klik op Uitvoeren.

De DRM-instellingen handmatig terugzetten op een pc of Mac-computer:

1. Zoek het bestand mspr.hds op je computer.

• Windows 7 en hoger: C:\ProgramData\Microsoft\PlayReady
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\PlayReady
    • Mac (vanaf Finder): Macintosh HD/Library/Application Support/Microsoft/PlayReady (Opmerking: mogelijk moet je eerst Go > Computer > Macintosh HD selecteren)

2. Wijzig de naam van het bestand mspr.hds in iets anders (bijvoorbeeld: old_mspr.hds).
Belangrijk: Als je het bestand mspr.hds verwijdert, kan dit gevolgen hebben voor video's die je op je computer afspeelt met andere mediaspelers.