Problemen op je mobiele apparaat oplossen

Als er problemen zijn met het bekijken van Prime Video-titels op je mobiele apparaat, kunnen deze oplossingen mogelijk helpen.

Start de video en je apparaat opnieuw op

Probeer de video die je nu aan het bekijken bent, te stoppen. Tik op Doorgaan via de videogegevens om de video opnieuw te starten.

Als dit niet werkt, probeer je apparaat dan opnieuw op te starten.

Tip: Bij de meeste apparaten doe je dit door de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt te houden. Selecteer vervolgens de optie "Uitschakelen" of "Uit" op het scherm. Wanneer het apparaat is uitgeschakeld, houd je de aan/uit-knop nogmaals ingedrukt om het apparaat weer aan te zetten.
Wanneer je apparaat opnieuw is gestart, ga je terug naar de Prime Video-app en probeer je de video opnieuw te kijken.

Controleer je internetverbinding

Veel streamingproblemen worden veroorzaakt door problemen met je internetverbinding, bijvoorbeeld pauzeren of bufferen, lange laadtijden en slechte videokwaliteit. Probeer deze tips om veel voorkomende verbindingsproblemen op te lossen:

• Onderbreek tijdelijk andere internetactiviteiten: wanneer je apparaat een internetverbinding deelt met andere computers of apparaten, kan dit de internetsnelheid en de videokwaliteit benadelen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer andere apparaten op jouw netwerk bestanden downloaden, videogames uitvoeren of video streamen. Probeer internetactiviteiten op je andere verbonden apparaten zo mogelijk te onderbreken, zodat je een maximale bandbreedte voor Prime Video-streaming hebt.
  • Controleer de verbinding met je internetprovider : als je verbindingssnelheid veel lager is dan normaal, raden we je aan contact op te nemen met je internetprovider voor meer hulp.

App Data wissen (voor Android-apparaten)

Als je een iOS-apparaat gebruikt, kun je deze stappen overslaan. iOS-apparaten hebben geen optie "Data wissen" voor geïnstalleerde apps.

Als je een Android-apparaat gebruikt, probeer dan de gegevens te wissen van de Prime Video-app:

Belangrijk: Als je appgegevens wist, worden alle gedownloade Prime Video-titels automatisch verwijderd.

1. Open het menu Instellingen voor jouw apparaat.
  2. Tik op Apps of Toepassingsbeheer.
  3. Selecteer de Prime Video-app in de lijst.
  4. Tik op Gegevens wissen en op OK.
  5. Open Prime Video nogmaals en probeer je video weer af te spelen.

Wanneer je de gegevens voor de apps hebt gewist, wordt je mogelijk gevraagd opnieuw in te loggen wanneer je Prime Video opnieuw opent.

De app opnieuw installeren

Als het probleem met geen van bovenstaande stappen is verholpen, kun je proberen of het opnieuw installeren van de Prime Video-app helpt.

Android-apparaten

De Prime Video-app verwijderen:

1. Open het menu Instellingen voor jouw apparaat.
  2. Tik op Apps of Toepassingsbeheer.
  3. Selecteer de Prime Video-app in de lijst.
  4. Tik op Verwijderen en selecteer OK.

Opnieuw installeren:

1. Open de Amazon Appstore, Amazon Underground-app, Samsung Galaxy Appstore of Google Play Store op je apparaat.
  2. Zoek naar "Prime Video".
  3. Open de pagina met appgegevens en selecteer de optie "Downloaden".
  4. Log in om je account opnieuw aan de app te koppelen. Voer de accountgegevens in die aan je Prime Video- of Amazon Prime-lidmaatschap zijn gekoppeld.

iOS-apparaten

De Prime Video-app verwijderen:

1. Houd het pictogram van de "Prime Video"-app ingedrukt totdat alle pictogrammen op het scherm beginnen te trillen.
  2. Tik op de kleine "x" die in de linkerbovenhoek van het pictogram van de Prime Video-app wordt weergegeven.
  3. Tik op de knop Verwijderen.

Opnieuw installeren:

1. Open de App Store-app op je apparaat.
  2. Zoek naar "Prime Video".
  3. Open de pagina met appgegevens en selecteer de optie "Downloaden uit de cloud" (wolkpictogram).
  4. Log in om je account opnieuw aan de app te koppelen. Voer de accountgegevens in die aan je Prime Video- of Amazon Prime-lidmaatschap zijn gekoppeld.