Problemen op je Fire TV, Smart tv of streamingapparaat oplossen

Als er problemen zijn met het bekijken van Prime Video-titels op je tv, kunnen deze oplossingen mogelijk helpen.

Hier zijn enkele dingen die je kunt proberen:

Start je apparaat opnieuw op

Problemen met je internetverbinding of een lage beschikbare bandbreedte kunnen streamingproblemen veroorzaken die niets te maken hebben met de Prime Video-service.

Als je je apparaat, internetmodem en router opnieuw opstart, kun je veel terugkerende verbindingsproblemen oplossen.

Andere internetactiviteiten tijdelijk onderbreken

Zijn er veel andere apparaten met hetzelfde internetnetwerk verbonden als jij?

Onderbreek tijdelijk activiteiten als downloaden, online gamen en video's streamen op andere apparaten op hetzelfde netwerk. Deze activiteiten kunnen de verbindingssnelheid en de streamingkwaliteit benadelen.

De firmware van je apparaat bijwerken

Controleer of er firmware-updates beschikbaar zijn voor je apparaat.

Fabrikanten brengen geregeld firmware-updates uit die je op je apparaat kunt downloaden via een actieve internetverbinding.

Op de meeste apparaten kun je de firmware ook handmatig bijwerken in het menu "Instellingen". De gebruikershandleiding voor jouw apparaat bevat normaal gesproken ook informatie over hoe je firmware-instellingen opent en beheert.

Ga voor meer informatie over tv's en gameconsoles naar Informatie over het bijwerken van de firmware van he apparaat.

Ga voor meer informatie over Fire TV naar Apparaatsoftware-updates.

Controleer de verbinding met jouw internetserviceprovider (ISP)

Als je verbindingssnelheid veel lager is dan normaal, raden we je aan contact op te nemen met je internetprovider voor meer hulp.

HDCP

HDCP werkt specifiek ter preventie van ongeautoriseerde duplicatie van High Definition (HD) en Ultra High Definition (UHD) audio- en video-inhoud. Streamingapparaten of hardware die aan jouw apparaat zijn verbonden, maken gebruik van HDCP.

Prime Video signaleert automatisch of jouw verbonden apparaten en instellingen aan deze vereisten voldoen. Als dit niet zo is, wordt er normaal gesproken een melding op het scherm weergegeven. De video schakelt ook over naar een indeling die jouw apparaat ondersteunt (bijvoorbeeld HD in plaats van UHD of SD in plaats van HD).