1. Mijn account

Prime Video bekijken op Chromecast

Voor het gebruik van Google Chromecast met Prime Video heb je de nieuwste versie nodig van de Prime Video-app voor iOS of Android.

1. Selecteer het pictogram Cast in de Prime Video-app.
  2. Selecteer het Chromecast-apparaat dat je wilt gebruiken.
    Je iOS- of Android-apparaat moet zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast. Zorg ervoor dat je Chromecast-apparaat up-to-date is. Zorg er ook voor dat je Prime Video-app en iOS- of Android-apparaat ook up-to-date zijn. Als je een Android-apparaat gebruikt, moet je ervoor zorgen dat Google Play-services ook up-to-date zijn. De Prime Video app op Fire Tablet kan geen verbinding maken met een Chromecast.
  3. Selecteer een titel die je wilt bekijken. Deze titel wordt dan weergegeven op het scherm waarmee de Chromecast is verbonden.
    Als je de instellingen voor ondertiteling op Chromecast wilt wijzigen op een iOS-apparaat, moet je stoppen met casten naar dat apparaat. Selecteer vervolgens Instellingen > Toegankelijkheid > Ondertiteling > Stijl en selecteer een stijl voor je ondertiteling. Op Android-apparaten tik je tijdens het casten van een titel op het menu met drie punten op het scherm. Selecteer Ondertitelstijlen en schakel Ondertiteling tonenin. Je kunt ook de grootte en de stijl van ondertitelingsopties selecteren in dat menu.

Opmerking: Als je de Chromecast gebruikt met een Google TV-apparaat (voor het eerst uitgebracht in 2020), kun je behalve de optie voor casten ook de afstandsbediening van het apparaat en de Prime Video app op dat apparaat gebruiken.