1. Mijn account

Autumn Nations Series (Rugby) - Ondersteuning

Dit moet je doen als je problemen hebt met het bekijken van live-uitzendingen van de Autumn Nations Series op Prime Video.

Vragen en antwoorden

1) Moet ik extra betalen om de Autumn Nations Series op Prime Video te bekijken?

Prime-leden in het VK (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) en Ierland kunnen de rugbywedstrijden in de Autumn Nations Series bekijken op Prime Video zonder extra kosten. Niet-Prime-leden kunnen een gratis proefversie van Prime van 30 dagen (£ 8,99/maand of £ 95/jaar) of ons Prime Video-abonnement (£ 5,99/maand) starten. Ga voor meer informatie naar www.amazon.co.uk/primevideo.

2) Welke wedstrijden zijn beschikbaar op Prime Video?

De Autumn Nations Series begint op 29 oktober 2022 en duurt 5 weekenden. Prime-klanten in het VK en Ierland hebben toegang tot alle 21 geplande wedstrijden. Alle wedstrijden zijn exclusief live te zien op Prime Video (thuiswedstrijden van Ierland zijn co-exclusief in Ierland). Ga naar https://www.amazon.co.uk/b/? node=22172910031 voor het volledige programma van onze live-uitzendingen.

3) Hoe kan ik wedstrijden inhalen die ik heb gemist?

Herhalingen en hoogtepunten van wedstrijden zijn op korte termijn beschikbaar na afloop van elke wedstrijd.

4) Waar kan ik live rugby-uitzendingen bekijken?

Ga naar de Prime Video-app op je apparaat en je ziet wedstrijden onder 'live- en komende evenementen'. Je kunt ook naar de homepage van Amazon gaan en op Prime Video klikken, waar je een link ziet naar 'live- en komende evenementen'. Je kunt ook naar je Prime Video-app (of de Amazon-homepage) gaan en zoeken naar ‘rugby’.

5) Worden alle wedstrijden voorzien van commentaar?

Ja. Er is volledig commentaar op elke wedstrijd. Daarnaast kunnen onze klanten uit Wales de wedstrijden van het team uit Wales bekijken in het Welsh. Er is ook een alternatieve, natuurlijke optie beschikbaar met Stadium Atmos via de audio-instellingen waarmee je de live uitzending kunt aanpassen.

6) Heb ik toegang tot de alternatieve audio-opties?

De standaardaudio-optie is Engels, terwijl Stadium FX het echte geluid uit het stadion is. Klanten uit Wales kunnen de wedstrijden van het team uit Wales bekijken in het Welsh. Volg deze stappen in de videospeler om audio-opties te bekijken en selecteer Stadium FX:

• Ga op het internet, Android-telefoons en -tablets, Fire-tablets, Alexa-apparaten, iPhones en iPads naar de tekstballon.
  • Druk op Fire TV op de Menuknop op de afstandsbediening en selecteer Audio.
  • Veeg op Apple TV omlaag op je afstandsbediening om het menu weer te geven en selecteer Audio.
  • Druk op sommige woonkamerapparaten op de afstandsbediening om de afspeelknoppen weer te geven en druk nogmaals op omhoog om het Audiomenu te openen.
  • Op andere woonkamerapparaten kun je je audiotrack op de wedstrijdpagina kiezen via het tabblad Audio (Engels voor standaardaudio met commentaar en geluid van het publiek en Stadium FX voor het echte stadiongeluid).

7) Ik krijg een locatiefout wanneer ik probeer te kijken.

Autumn Nations Series is beschikbaar voor klanten in het VK en Ierland. We hebben geen uitzendrechten voor andere gebieden. Ierse klanten hebben toegang tot de stream als ze binnen de Europese Unie zijn. Alle andere internationale locaties worden niet ondersteund. Prime Video ondersteunt niet het streamen van content via een Virtual Private Network (VPN) of proxy-verbinding. Als je Prime Video wilt bekijken, moet je deze services uitschakelen op je apparaat of overschakelen naar een andere beschikbare verbinding.

8) Ik ben in Ierland, maar heb nog steeds geen toegang tot de rugby-uitzendingen. Wat kan ik doen?

Als je in Ierland via een webbrowser toegang probeert te krijgen tot de Autumn Nations Series, moet je naar PrimeVideo.com gaan. Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je contact met ons opnemen door te klikken op de knop ’Beginnen met chatten’ of ’Bel me’ onderaan deze pagina.

9) Kan ik tijdens mijn reis naar de rugbywedstrijden kijken?

Prime-leden die in Ierland wonen, kunnen live rugbywedstrijden, herhalingen en hoogtepunten bekijken terwijl ze binnen de Europese Unie reizen. Alle andere internationale locaties worden niet ondersteund.

10) Ik heb problemen met streamen, wat kan ik doen?

Controleer eerst de snelheid van de bandbreedte van je apparaat. Voor de beste gebruikerservaring bij live streaming raadt Prime Video een minimale downloadsnelheid aan van 1 Mbps voor SD en 5 Mbps voor HD. Prime Video biedt de hoogst mogelijke kwaliteit streamingervaring op basis van de beschikbare bandbreedte. Als je problemen ondervindt met trillen/bewegen van de video, raden wij je aan om de bewegingsinstelling van je tv uit te schakelen. Deze instelling kan een andere naam hebben, afhankelijk van de fabrikant van je tv. Enkele voorbeelden van de bewegingsinstelling zijn Auto Motion Plus, Tru Motion, MotionFlow, Cinemotion en Motion Picture. Neem contact met ons op als je nog steeds problemen ondervindt.

11) Welke apparaten worden ondersteund en waarom kan ik geen live sport meer zien op mijn mobiele apparaat met iOS of Android?

Live sport wordt ondersteund op Amazon-apparaten, zoals Fire TV en Fire Tablet, in webbrowsers en op meer dan 650 verbonden apparaten via de Prime Video-app, waaronder compatibele gameconsoles (PS3, PS4, PS5, Xbox One), settopboxen en mediaspelers (zoals Google Chromecast, BT TV, Sky Q, NOW TV, TalkTalk TV, Virgin TV, Roku en Apple TV), smart-tv's, blu-rayspelers, tablets en mobiele telefoons met iOS of Android.

De volgende apparaten ondersteunen geen live streaming op Prime Video, waardoor je dit niet kunt bekijken:

• LG Hawaii-tv: bepaalde LG-tv's uit 2015 en eerder
  • Sony Bravia-tv: bepaalde Bravia-tv's uit 2015 en eerder
  • Sony Bravia blu-rayspeler
  • Roku: Roku-apparaten uit 2014 en eerder (met uitzondering van Roku 3, die wordt ondersteund)
  • Xbox 360-gameconsole
  • Nintendo Wii- en Wii U-gameconsole

Als je geen live sport ziet op je apparaat, werk je de app bij naar de nieuwste versie. Android-gebruikers: Open de Google Play Store-app, zoek 'Prime Video', tik op 'Bijwerken'. iOS-gebruikers: Open de App Store, zoek 'Prime Video' en tik op 'Bijwerken'.

12) Kan ik terugspoelen, pauzeren en vooruitspoelen op mijn apparaat?

Terugspoelen, pauzeren en vooruitspoelen zijn beschikbaar op Android/iOS Mobile, Web (Chrome, Firefox, Edge), Fire TV, Apple TV (3e generatie) en bepaalde smart-tv's. Gebruik de afspeelknoppen Vanaf het begin bekijken op de productpagina of in de speler om vanaf het begin te bekijken.

13) Hoe kan ik ondertiteling in- of uitschakelen?

Je kunt ondertiteling in- of uitschakelen door het 'CC'-pictogram te selecteren in de afspeelbediening. Op sommige apparaten ziet het ondertitelpictogram eruit als een dialoogvenster, maar het kan ook als menuoptie worden weergegeven onder 'Ondertiteling' op de productpagina van de video.

14) Hoe kan ik mijn Fire TV Stick-apps bijwerken?

Je kunt je apps automatisch bijwerken door deze instructies te volgen: 1. Ga naar Instellingen en selecteer Toepassingen. 2. Ga naar de Appstore. 3. Stel de optie in op Ja om toepassingen automatisch te laten bijwerken. Als deze is ingesteld op nee, zie je in je app-bibliotheek per app de optie om deze bij te werken. De compatibele apps op je Amazon Fire TV-apparaat synchroniseren met je Cloud: Ga naar Instellingen > Mijn account > Amazon-content synchroniseren.

15) Kan ik de wedstrijden in cafés of bars bekijken?

Neem contact op met je lokale café omdat de beschikbaarheid kan variëren op basis van hun instellingen. Sky zorgt voor toegang tot wedstrijden in zakelijke ruimtes en clubs in het VK en Ierland. Ga voor meer informatie naar https://sky.com/business/autumnnations.

16) Welke andere informatie is beschikbaar?

Ga naar onze Hulp-pagina's hier of neem voor verdere hulp contact met ons op.