Hantera föräldrakontroll för Prime Video

Läs om hur du ställer in och hanterar visningsbegränsningar för Prime Video.

Föräldrakontroll ger dig möjlighet att ställa in visningsbegränsningar för filmer och tv-program som är tillgängliga via Prime Video.

Du kan hantera dina föräldrakontrollinställningar från Prime Video-webbplatsen och Prime Video-appen för Android och iOS.

Ställ in din PIN-kod

För att aktivera föräldrakontroll måste du först ange en PIN-kod för ditt konto.

Föräldrakontroll fungerar på så sätt att du behöver ange din PIN-kod för att kringgå visningsbegränsningar som du har aktiverat för Prime Video.

Såhär ställer du in eller ändrar din PIN-kod på Prime Video-webbplatsen:

1. Gå till Konto och inställningar.
  2. Öppna Föräldrakontroll i den övre menyn.
  3. Välj Ändra och ange din femsiffriga PIN-kod, välj sedan Spara.

Såhär ställer du in eller ändrar din PIN-kod på Prime Video-webbplatsen:

1. Öppna Inställningar i menyn.
  2. Välj Föräldrakontroll och välj Ändra PIN-koden för Prime Video.
  3. Ange ditt lösenord för ditt Amazon-konto när du blir ombedd att göra det.
  4. Ange din femsiffriga PIN-kod och välj Spara.

Anm: Om du har problem med din PIN-kod för Prime Video, besök Konto och inställningar för att återställa PIN-koden för Prime Video.

Ställa in visningsbegränsningar

När du har angett din PIN-kod kan du aktivera visningsbegränsningar för ditt konto.

Visningsbegränsningar ger dig möjlighet att blockera uppspelning av filmer och TV-program baserat på deras Amazon Maturity Rating. Du kan välja vilka betygsnivåer du vill begränsa och vilka av dina registrerade enheter du vill att dessa begränsningar ska tillämpas på.

Såhär ställer du in visningsbegränsningar på Prime Video-webbplatsen:

1. Gå till Konto och inställningar.
  2. Öppna Föräldrakontroll i den övre menyn.
  3. Välj de betyg du vill tillämpa begränsningar för i avsnittet Visningsbegränsningar.
  4. Välj de enheter som du vill att dessa begränsningar ska gälla för.

Såhär ställer du in visningsbegränsningar på Prime Video-appen:

1. Öppna Inställningar i menyn.
  2. Välj Föräldrakontroll och välj Visningsbegränsningar.
  3. Ange ditt lösenord för ditt Amazon-konto när du blir ombedd att göra det.
  4. Använd rullistan för att välja de betygsnivåer som du vill begränsa.
  5. Välj de enheter som du vill att dessa begränsningar ska gälla för.

När du har ställt in visningsbegränsningarna kommer du att se ett "lås" Visningsbegräsningslås
			 symbol för filmer och TV-program i dina begränsade åldersgrupper. Om du försöker titta på en av dessa titlar, uppmanas du att ange din PIN-kod innan du kan påbörja uppspelningen.

Om Amazon Maturity Ratings

Du kan använda Amazon Maturity Ratings för att hjälpa dig att ställa in visningsbegränsningar för filmer och TV-program, baserat på deras rekommenderade publik:

• Barn (alla åldrar)
  • Äldre barn (+7 år)
  • Tonåringar (+13 år)
  • Unga vuxna (+16)
  • Vuxna (+18)
För att läsa mer, gå till Vad är Amazon Maturity Ratings?