Prime Video felkoder och problem

Om du upplever problem med att titta på Prime Video eller ser ett felmeddelande på skärmen så finns det vissa lösningar som kanske kan vara till hjälp.

Fel vid strömning och uppspelning

Felkoder: 1007, 1022, 7003, 7005, 7031, 7202, 7203, 7204, 7202, 7206, 7207, 7230, 7235, 7250, 7251, 7301, 7303, 7305, 7306, 8020, 9003

Dessa fel förekommer när det finns ett problem med anslutningen till Prime Video-skärmen.

Prova dessa tips för att lösa vanliga anslutningsproblem:

• Starta om din enhet - Om du startar om enheten, Internet-modemet och/eller routern kan du lösa de flesta intermittenta anslutningsproblem.
  • Pausa annan internetaktivitet tillfälligt - Finns det många andra enheter anslutna till samma Internet-nätverk som du använder? När enheten delar ett nätverk med andra enheter kan det påverka din anslutningshastighet och strömkvalitet. Om möjligt, prova att pausa annan internetaktivitet, t.ex. nedladdning, onlinespel och videoströmning, på andra enheter som är anslutna till ditt nätverk.
  • Kontrollera anslutningen till din Internetleverantör (ISP) - Om din anslutningshastighet är mycket långsammare än vanligt, och om du redan har provat att starta om ditt modem eller router, rekommenderar vi att du kontaktar din internetleverantör.
  • Inaktivera alla VPN-, proxy- eller "unblocker"-tjänster - För mer information, se Användning av VPN eller proxy för åtkomst till Prime Video.
PIN-kodsfel

Felkoder: 5014, 5016

Dessa fel uppkommer när det finns ett problem med din PIN-kod.

• Försök igen senare. - PIN-kodsfel är vanligen tillfälliga. Prova att vänta några minuter och ange sedan din PIN-kod igen.
  • Ändra dina PIN-kodsinställningar - Om problemet fortsätter kan du återställa din PIN-kod eller stänga av föräldrakontroll från Konto och inställningar.

För mer information, gå till Hantera föräldrakontroll för Prime Video.

Fel vid in- eller utloggning

Felkoder: 5005

Dessa fel förekommer när det finns ett problem med in- eller utloggningsprocessen.

• För problem under inloggning

Var noga med att ange kontoinformationen som är associerad med ditt Prime Video- eller Amazon Prime-medlemskap. Om du fortsätter att se fel ska du vänta och försöka igen senare. Inloggningsfel orsakas vanligtvis av tillfälliga anslutningsproblem.

• För problem under utloggning

Om du ser ett fel på din enhet kan du även logga ut från Konto och inställningar på Prime Videos webbsida, eller från menyn Inställningar i Prime Video-appen för Android och iOS. Leta upp din enhet under Registrerade enheter och välj alternativet Avregistrera bredvid den.

För mer information, gå till Hantera dina Prime Video-enheter.

Andra problem med Prime Video

Om dessa tips inte löser problemet, se Problem med Prime Video för hjälp som är specifik för din enhet.