Lösa problem på din dator

Om du upplever problem med att titta på Prime Video via webbläsaren på din dator så finns det vissa lösningar som kanske kan vara till hjälp.

Bekräfta minsta systemkrav för datorer

För att titta på Prime Video måste din dator, webbläsare och Internetanslutning uppfylla systemminimikraven.

För att läsa mer, gå till Systemkrav för datorer.

Prova med en annan webbläsare

Om du har en annan webbläsare tillgänglig på din dator kan du försöka använda den istället. Det kan finnas ett tillfälligt problem eller oförenlig inställning med den webbläsare som du ursprungligen använde för videouppspelning.

Webbläsare som stöds inkluderar:

• Chrome (version 59 eller senare)
  • Firefox (version 53 eller senare)
  • Internet Explorer (version 11 eller senare)
  • Microsoft Edge i Windows 10
  • Safari (version 10 eller senare på Mac OS 10.12.1 eller senare)
  • Opera (version 37 eller senare)

Tips: För att titta på Prime Video på din dator rekommenderar vi att du använder en webbläsare som stöder vår HTML5-webbspelare.

HTML5-spelaren är optimerad för att fungera med vår tjänst och använder inte separata webbläsare för att spela upp videoinnehåll. Det innehåller också funktioner som automatisk uppspelning och uppspelning i 1080p High Definition.

För hjälp med Silverlight-spelaren i Safari och tidigare versioner av Internet Explorer, se avsnittet nedan.

HDCP för Prime Video på datorer

Du kan bara strömma Prime Video-innehåll i HD via datorns webbläsare om din dator och anslutna bildskärm uppfyller HDCP-kraven.

Om din dator eller anslutna bildskärm inte uppfyller HDCP-kraven spelas videon som du tittar på upp i standarddefinition och du kommer att se ett felmeddelande i spelarfönstret.

Anm: Viss VGA-video (Video Graphics Array) och vissa DVI-anslutningar (Digital Visual Interfacce) och bildskärmar stöder inte HDCP, vilket kan förhindra att datorn uppfyller HDCP-kraven.

Lösa problem med Silverlight

Microsoft Silverlight är ett webbläsartillägg som används för att spela upp videoinnehåll i Safari och vissa tidigare versioner av Internet Explorer.

Aktivering och rensning av Silverlight-programmets minne löser de flesta intermittenta problem med uppspelning av Prime Video i dessa webbläsare.

Såhär aktiverar du programmets minne:

1. Högerklicka på spelarfönstret och välj sedan Silverlight.
  2. Öppna fliken Programminne och markera rutan bredvid Aktivera programminne.

Såhär rensar du programmets minne:

1. Högerklicka på spelarfönstret och välj sedan Silverlight.
  2. Öppna fliken Programminne. Välj http://g-ecx.images-amazon.com/ i kolumnen "Webbsida".
  3. Klicka på Radera och klicka sedan på OK.
  4. Stäng och öppna din webbläsare igen och försök sedan spela upp videon igen.

För mer information om Silverlights programminne, gå tillInstallera Microsoft Silverlight.

Om du fortfarande stöter på problem med strömningen, gå till Microsoft Support för att avinstallera och installera om Silverlight-spelaren:

Anm: Silverlight stöds för närvarande inte på icke-Intel Mac (PowerPC-processor)-datorer och Linux/UNIX-operativsystem (inklusive Chrome OS). Du kan använda Chrome för att titta på Prime Video på Linux/UNIX-system.

Återställ DRM-licenser

Digital Rights Management (DRM) är en åtkomstkontrollteknik som inrättats av innehållsägare för att hantera användningen av deras skyddade digitala innehåll. Datorns skärm måste uppfylla innehållsskyddskraven och ändringar av din dator, bildskärm eller systeminställningar kan orsaka intermittenta problem med DRM-tekniken.

Återställning av DRM-inställningarna kan lösa många problem med videouppspelningen.

Såhär återställer du dina DRM-inställningar automatiskt på en PC med Windows:

1. Starta Microsofts DRM Reset Tool.
  2. Klicka på Spara fil för att ladda ner ResetDRM.exeklicka sedan på Kör.

Såhär återställer du dina DRM-inställningar manuellt på en PC med Windows eller en Mac-dator:

1. Leta upp filen mspr.hds på din dator.

• Windows 7 och högre: C:\ProgramData\Microsoft\PlayReady
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\PlayReady
    • Mac (från Finder): Macintosh HD/Library/Application Support/Microsoft/PlayReady (Obs!: Du kanske först måste välja Gå till > Dator > Macintosh HD )

2. Döp om filen mspr.hds till vad som helst (t.ex: old_mspr.hds).
Viktigt: Borttagning av filen mspr.hds kan påverka de videor du spelar upp på din dator med andra mediaspelare.