Lösa videoproblem på din mobila enhet

Om du upplever problem med att titta på Prime Video-titlar på dina mobila enheter så finns det vissa lösningar som kanske kan vara till hjälp.

Starta om videon och din enhet

Försök avsluta uppspelningen av den video du tittar på. Tryck sedan på Återuppta i videoinformationen för att starta den igen.

Om det inte går, prova att starta om din enhet.

Tips: För de flesta enheter kan du göra det genom att hålla strömbrytaren nere i några sekunder. Välj sedan alternativet "Stäng av" eller "Avstängning" på skärmen. När enheten är avstängd trycker du på och håller strömbrytaren intryckt för att sätta på den igen.
När enheten har startats om återgår du till Prime Video-appen och försöker titta på videon igen.

Kontrollera din Internetanslutning

Många strömningsproblem orsakas av problem med din Internetanslutning – inklusive pausande eller buffring, långa laddningstider och dålig videokvalitet. Prova dessa tips för att lösa vanliga anslutningsproblem:

• Pausa annan internetaktivitet tillfälligt - När enheten delar en Internetanslutning med andra datorer eller enheter kan det påverka anslutningshastigheten och videokvaliteten. Det här händer vanligen när andra enheter som är anslutna till ditt nätverk hämtar filer, kör videospel eller strömmar video. Om möjligt, prova att pausa annan internetaktivitet på dina andra anslutna enheter för att maximera tillgänglig bandbredd för Prime Video-strömning.
  • Kontrollera anslutningen till din Internetleverantör (ISP) - Om din anslutningshastighet är mycket långsammare än vanligt, rekommenderar vi att du kontaktar din internetleverantör.

Rensa appdata (för Android-enheter)

Om du använder en iOS-enhet kan du hoppa över dessa steg. iOS-enheter har inte ett alternativ för att "Rensa data" för installerade appar.

Om du använder en Android-enhet kan du försöka rensa data för Prime Video-appen:

Viktigt: Rensning av appdata tar automatiskt bort alla nedladdade Prime Video-titlar.

1. Öppna menyn Inställningar för din enhet.
  2. Tryck på Appar eller Programhanteraren.
  3. Välj appen Prime Video från listan.
  4. Tryck på Rensa data och sedan på OK.
  5. Öppna Prime Video igen och försök spela upp videon igen.

När du har rensat data för appen/apparna kan du bli uppmanad att logga in igen när du öppnar Prime Video igen.

Installera om appen

Om inget av ovanstående steg löser problemet kan du försöka installera om Prime Video-appen igen.

Android-enheter

Såhär avinstallerar du Prime Video-appen:

1. Öppna menyn Inställningar för din enhet.
  2. Tryck på Appar eller Programhanteraren.
  3. Välj appen Prime Video från listan.
  4. Tryck på Avinstallera och välj sedan OK.

Såhär installerar du om:

1. Öppna Amazon Appstore, Amazon Underground-appen, Samsung Galaxy Appstore eller Google Play Store på din enhet.
  2. Sök efter "Prime Video".
  3. Öppna informationssidan för appen och välj alternativet "Ladda ner".
  4. Logga in för att återansluta ditt konto till appen. Var noga med att ange kontoinformationen som är associerad med ditt Prime Video- eller Amazon Prime-medlemskap.

iOS-enheter

Såhär avinstallerar du Prime Video-appen:

1. Håll ner appikonen "Prime Video" tills alla ikoner på skärmen börjar skaka.
  2. Tryck på det lilla "x" som visas i det övre vänstra hörnet av Prime Video-appikonen.
  3. Tryck på knappen Radera.

Såhär installerar du om:

1. Öppna App Store-appen på din enhet.
  2. Sök efter "Prime Video".
  3. Öppna informationssidan för appen och välj alternativet "Ladda ner från molnet" (ikonen som ser ut som ett "moln").
  4. Logga in för att återansluta ditt konto till appen. Var noga med att ange kontoinformationen som är associerad med ditt Prime Video- eller Amazon Prime-medlemskap.