Lösa problem på din Fire TV, Smart TV eller strömningsenhet

Om du upplever problem med att titta på Prime Video på din TV så finns det vissa lösningar som kanske kan vara till hjälp.

Här är några saker du kan prova:

Starta om din enhet

Problem med din internetanslutning eller låg bandbredd kan orsaka strömningsproblem som inte är relaterade till Prime Video-tjänsten.

Om du startar om enheten, Internet-modemet och routern kan du lösa de flesta intermittenta anslutningsproblem.

Pausa annan internetaktivitet tillfälligt

- Finns det många andra enheter anslutna till samma Internet-nätverk som du använder?

Prova att tillfälligt pausa annan internetaktivitet, t.ex. nedladdning, onlinespel och videoströmning, på andra enheter som är anslutna till ditt nätverk. Dessa aktiviteter kan påverka din anslutningshastighet och strömkvalitet.

Uppdatera din enhets firmware

Kontrollera om det finns några firmwareuppdateringar tillgängliga för din enhet.

Enhetstillverkarna släpper regelbundet uppdateringar av fast programvara som du kan ladda ner till din enhet via en aktiv Internetanslutning.

De flesta enheter har även manuella steg för uppdateringar av firmware i menyn "Inställningar". Användarhandboken för din enhet innehåller också allmän information om hur du öppnar och hanterar firmwareinställningarna.

För mer information om TV-apparater och spelkonsoler, gå till Information om att uppdatera din enhets firmware.

För mer information om Fire TV, gå till Uppdateringar av enhetens programvara.

Kontrollera anslutningen till din Internetleverantör (ISP)

Om din anslutningshastighet är mycket långsammare än vanligt, rekommenderar vi att du kontaktar din internetleverantör.

HDCP

HDCP arbetar specifikt för att förhindra obehörig duplicering av ljud och videoinnehåll i High Definition (HD) och Ultra High Definition (UHD). Strömmande mediaspelare och enheter eller hårdvara som är anslutna till enheten använder HDCP.

Prime Video identifierar automatiskt om dina anslutna enheter och inställningar uppfyller dessa krav. Om så inte är fallet visas ett meddelande normalt på skärmen för att meddela dig om detta. Videon växlar också till ett format som enheten kan stödja (till exempel HD istället för UHD eller SD istället för HD).