Information om att uppdatera din hemplats

Läs mer om att uppdatera din hemplats.

Det kan hända att du får ett meddelande som ber dig uppdatera din hemposition när du använder Prime Video. Din hemplats används för att erbjuda dig den bästa Prime Video-upplevelsen. Betalningsmetoderna som är kopplade till ditt Amazon-konto bestämmer din hemplats. Om du bor i något av följande länder kan du titta på Prime Video-innehåll på enheter som stöds samt på din lokala Amazon-webbplats:

• USA (www.amazon.com/av)
  • Storbritannien (www.amazon.co.uk/av)
  • Tyskland/Österrike (www.amazon.de/av)
  • Japan (www.amazon.co.jp/av)

Om du bor utanför något av dessa länder måste du göra en engångsuppdatering av din hemort för att komma åt vissa Prime Video-innehåll eller använda PrimeVideo.com. Du kommer bara att bli ombedd att uppdatera din hemplats en gång.

PrimeVideo.com är tillgängligt internationellt (utanför ovanstående länder). Din hemplats behöver inte uppdateras när du reser. Läs om hur du kan titta på Prime Video under internationella resor.

Om du flyttar till ett annat land efter att du har ställt in din hemort så ska du Kontakta kundservice.

Innan du uppdaterar din hemplats

Obs! Om du tidigare har använt Prime Video på Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.de eller Amazon.co.jp så kan uppdateringen av din hemplats påverka din Prime Video, inklusive:

• Alla dina hyrda och/eller inköpta videor blir otillgängliga utom på din lokala Amazon-webbplats. Du kan fortsätta att komma åt det här innehållet genom att besöka Amazons hemsida för uthyrning/köp från en dator. Det här innehållet kan inte nås från webbplatsen PrimeVideo.com eller iOS, Android, Fire-surfplatta eller Smart TV-program.
  • Aktiva Amazon Channel-prenumerationer blir inte tillgängliga utom på din lokala Amazon-webbplats. Du kan fortsätta att komma åt det här innehållet genom att besöka Amazons hemsida för köp från en dator. Observera att det kanske inte tillgängligt för strömning då du befinner dig utanför inköpslandet. Det här innehållet kan inte nås från webbplatsen PrimeVideo.com eller iOS, Android, Fire-surfplatta eller Smart TV-program.
  • Alla personliga inställningar och listor återställs. Dina föräldrakontrollinställningar och personliga listor inklusive din bevakningslista återställs också. Om du tidigare skapat en PIN-kod för Prime Video så måste du återskapa den på PrimeVideo.com. Läs mer om Föräldrakontroll och Din bevakningslista på PrimeVideo.com
  • Tillgängligheten för videoklipp på Prime Video kan variera. Tillgängliga TV- och filmtitlar kan skilja sig från PrimeVideo.com på grund av licensavtal.
  • Enhetskompatibilitet kan variera. Prime Video är endast tillgänglig på iOS, Android, Fire-surfplattor och utvalda Smart Connected TV. Läs mer om Enheter och funktioner som stöds på PrimeVideo.com.

Såhär uppdaterar du din hemplats

Det kan ta upp till 15 minuter att uppdatera din hemplats. Du får tillgång till webbplatsen PrimeVideo.com när din hemplats har uppdaterats till ett land som stödjer Prime Video. Beroende på din nya hemplats kan de titlar som visas också ändras.

För att uppdatera din hemplats ska du logga in på PrimeVideo.com med dina Amazon-kontouppgifter.

Befintlig Prime-medlem

Kunder med en aktiv Prime-prenumeration uppmanas att välja sin hemplats från en lista över länder. Den lista över länder som visas är baserad på de länder från vilka dina betalningsmetoder utfärdas. Om du inte ser ditt hemland i listan ska du besöka din lokala Amazon-webbplats för att lägga till en ny betalningsmetod.

Inte Prime-medlem

Kunder som inte har en aktiv Amazon Prime-prenumeration uppmanas att starta en Prime Video-prenumeration. Du måste välja en betalningsmetod för att starta en prenumeration. Du kan ställa in din hemplats genom att välja ett land från listan Ditt land på skärmen Lägg till/redigera betalningar.