Vad är X-Ray för filmer och TV-program?

X-Ray för filmer och TV-program ger dig tillgång till skådespelarbiografier, bakgrundsinformation och mer från IMDb (Internet Movie Database) direkt på skärmen.

X-Ray för filmer och TV-program är tillgängliga för valda Prime Video-titlar på följande enheter:

• Webbplatsen för Prime Video
  • Enheter med Android eller iOS

Om en film eller ett TV-program har X-Ray tillgängligt så kommer du att se ett X-Ray-alternativ i spelarfönstret.

Medan en video spelas upp visas "Snabbvyn" med information om X-Ray samtidigt som videouppspelningen närhelst du interagerar med spelarfönstret. Val av Visa alla pausar videon och låter dig se all tillgänglig X-Ray-information för den videon.

Webbplatsen PrimeVideo.com

• Såhär visar du X-Ray - Flytta musen över spelarfönstret för att visa alla uppspelningsalternativ, inklusive X-Ray-panelen på vänster sida. Du kan välja vad som helst i X-Ray-panelen för att expandera den eller välja Visa alla för att pausa videouppspelning och öppna en fullskärmsvisning av X-Ray.

Anm: Om du vill dölja eller visa X-Ray-panelen medan du strömmar från webbplatsen väljer du ikonen X-Ray högst upp till vänster. Döljandet/visningen av X-Ray fortsätter fram till nästa gång du tittar på en video som är kompatibel med X-Ray.

• Såhär återgår du till uppspelningen - X-Ray-panelen och uppspelningskontrollerna stängs automatiskt när du inte använder musen för att interagera med uppspelningsfönstret. Om du har öppnat en helskärmsvy av X-Ray kan du klicka på knappen Stäng (ikonen "X") för att återgå till uppspelningen.

Anm: X-Ray-funktionerna är endast tillgängliga med en HTML5-webspelare. För att läsa mer, gå till Systemkrav för datorer.

Mobila enheter (Fire-surfplattor, Android och iOS)

• Såhär visar du X-Ray - Tryck på var som helst på skärmen under videouppspelning för att visa X-Ray-informationen. Tyck på Visa alla för att pausa uppspelningen och öppna en fullskärmsvisning av X-Ray.
  • Såhär döljer du X-Ray - Tryck var som helst utanför informationsfönstret för X-Ray för att dölja X-Ray. Om du har öppnat en helskärmsvy av X-Ray kan du trycka på knappen Stäng (ikonen "X") för att återgå till uppspelningen.

X-Ray-funktioner

Det här är några av de funktioner som är tillgängliga med X-Ray:

Scener och "i scenen"
Få en lista med de scener som ingår i den film- eller TV-serie du tittar på, samt information om vad som spelas upp för närvarande i en scen, inklusive uppgifter om skådespelarna och karaktärerna, trivia med mera.

Anm: "I scenen" är endast tillgängligt i iOS-appen.

Skådespelare
Få information om skådespelare, inklusive biografier och filmografier.
Karaktärer
Få bakgrundsinformation om viktiga nyckelkaraktärer.
Musik
Få information om musiken som spelas under en scen.
Trivia
Läs intressant information och fakta om innehållet du tittar på, inklusive: kopplingar, skämt och inspelningsplatser.
Bakom kulisserna
Den här funktionen är endast tillgänglig för utvalda Amazon Studio-titlar. Se bilder och videor från bakom kulisserna för några av dina favorittitlar från Amazon Studios.