Stöd för UEFA Champions League

Gör följande om du har problem med att titta på en direktsändning av UEFA Champions League på Prime Video.

Frågor och svar

1) Måste jag betala extra för att titta på UEFA Champions League på Prime Video?

Prime-medlemmar i Italien kan titta på UEFA Champions League på Prime Video utan extra avgifter. Alla som inte är Prime-medlemmar kan starta en kostnadsfri provperiod på 30 dagar för Prime (4,99 EUR/månad eller 49,90 EUR/år). För mer information, besök amazon.it/prime

2) Hur registrerar jag mig för Amazon Prime?

Kunder kan starta en kostnadsfri provperiod på 30 dagar för Amazon Prime eller registrera sig för 4,99 EUR/månad eller 49,90 EUR/år. Förutom UEFA Champions League kan Prime-kunder dra nytta av flera andra förmåner, inklusive gratis premiumfrakt och exklusiva erbjudanden, Amazon Originals, filmer och tv-serier samt över 2 miljoner låtar utan reklam. För mer information, besök amazon.it/prime.

3) Vilka UEFA Champions League-matcher kommer att finnas tillgängliga live på Prime Video?

Under säsongen 2022/23 fortsätter Prime Video att sända den bästa matchen på onsdagen vid varje UEFA Champions League-matchdag från slutspel upp till semifinaler. Den här matchen kommer att spelas av ett italienskt lag, så länge ett italienskt lag är med i mästerskapet. Prime Video kommer också att sända UEFA Super Cuponsdagen den 10 augusti 2022 klockan 21.00 (GMT+2).

4) Var kan jag titta på UEFA Champions League-täckning live?

Gå till Prime Video-appen på din enhet så ser du matcherna under ”direktsändningar och kommande evenemang”, eller så kan du gå till hemsidan primevideo.com och klicka på Prime Video där du kommer att se en länk till ”direktsändningar och kommande evenemang”. Du kan även gå till din Prime Video-app (eller hemsidan primevideo.com) och söka efter ”UEFA Champions League”. Se landningssidan för UEFA Champions League för allt innehåll enheter som stöds.

5) Vilken är nästa direktsända match i UEFA Champions League på Prime Video?

För information om nästa direktsända match i UEFA Champions League på Prime Video, gå till navet på UCL-sidan här.

6) Förutom direktsända matcher, vad för annat slags innehåll kan jag titta på?

Det kommer att finnas ett höjdpunktsprogram direkt efter sändningen av onsdagens direktsända match på Prime Video. Programmet kommer att innehålla höjdpunkter från alla matcher som spelas på onsdag. När direktsändningsprogrammet är över förblir det tillgängligt som video on demand fram till torsdagen kl. 24:00 CET på Prime Video.

En fullständig repris samt höjdpunkter (korta och förlängda) från den direktsända matchen kommer att finnas tillgängliga cirka 30 minuter efter avblåsning. Fristående klipp från alla andra och onsdagsmatcher kommer också att finnas tillgängliga som video on demand cirka 30 minuter efter avblåsning fram till torsdagen kl. 24:00 CET.

Ytterligare spännande UEFA Champions League-program och andra Amazon Originals finns tillgängliga som video on demand.

7) Jag har problem med att streama. Vad kan jag göra?

Kontrollera först enhetens bandbreddshastighet. För bästa möjliga live-streaming-upplevelse rekommenderar Prime Video en lägsta nedladdningshastighet på 1 Mbit/s för SD och 5 Mbit/s för HD. Prime Video kommer att ge dig bästa möjliga streamingkvalitet baserat på den tillgängliga bandbreddshastigheten. Om du upplever att videon hackar eller är suddig rekommenderar vi att du inaktiverar inställningen Rörelse på din tv. Den här inställningen kan heta något annat beroende på tv-tillverkare. Inställningen Rörelse kan till exempel heta Auto Motion Plus, Tru Motion, MotionFlow, Cinemotion och Rörelsestil. Kontakta ossom problemet kvarstår.

8) Min stream är fördröjd. Vad kan jag göra åt problemet?

Alla enheter är optimerade för att ge en smidig och klar tittarupplevelse, men på vissa enheter är fördröjningen mellan den direktsända matchen och din stream mindre. Vi rekommenderar att du använder en Fire TV, iOS eller Android-enhet för att få den bästa visningsupplevelsen.

9) Vilka enheter har ni stöd för? Vilka enheter kan jag använda för att livestreama UEFA Champions League-matcher?

Titta på UEFA Champions League hemma eller på språng med hundratals kompatibla enheter. Streama från webben eller använd Prime Video-appen på din smartphone, surfplatta, set-top-box, spelkonsol eller smart-tv. En fullständig lista över kompatibla enheter finns i avsnittet Enheter som stöds här.

10) Kan jag titta på UEFA Champions League-matcher på pubar eller barer?

Onsdagens bästa match kommer att finnas tillgänglig på Sky-pubar i Italien med förbehåll för att lokalerna köper rätt paket. Fråga din lokala pub eftersom tillgängligheten kan variera beroende på deras avtal och lokala lockdown-begränsningar. Om du driver en pub eller annan kommersiell plats och vill visa matcherna måste du köpa Sportsbar- eller International-paketet via Sky-affärserbjudandet .

11) Kan jag titta på UEFA Champions League-matcher när jag reser?

Prime-medlemmar som är bosatta i Italien kommer att ha möjlighet att titta på direktsända fotbollsmatcher, repriser och höjdpunkter när de reser inom EU. Alla andra internationella platser stöds inte.

12) Varifrån kan jag se UEFA Champions League-matcher på Prime Video?

UEFA Champions League på Prime Video är tillgängligt för Prime-medlemmar i Italien (inklusive San Marino och Vatikanstaten).

13) Jag får ett platsfel när jag försöker titta.

UEFA Champions League-matcher på Prime Video är endast tillgängliga för Prime-medlemmar bosatta i Italien (inklusive San Marino och Vatikanstaten), när de streamar från Italien eller inom Europeiska unionen. Kunder som är bosatta på andra internationella platser är inte berättigade. Prime Video-streaming stöds inte via VPN (Virtual Private Network) eller proxyanslutningar. Om du vill titta på Prime Video måste du inaktivera dessa tjänster på din enhet eller försöka växla till en annan tillgänglig anslutning.

14) Kommer alla matcher att ha kommentatorer?

Ja, en fullständig kommentarstjänst på italienska kommer att tillhandahållas vid alla matcher. Ett annat ljudalternativ kommer att finnas tillgängligt via ljudinställningarna som gör att du kan anpassa din livesändningsupplevelse.

15) Varför kan jag inte komma åt direktsänd sport på min enhet?

Följande enheter stöder inte live-streaming på Prime Video, vilket innebär att du inte kan titta på dessa:

• LG Hawaii TV: vissa modeller från 2015 och tidigare.
  • Sony Bravia TV: vissa modeller från 2015 och tidigare.
  • Sony Bravia Blu-ray-spelare.
  • Xbox 360-spelkonsol.

16) Kan jag spola tillbaka, pausa och spola fram på min enhet?

Det går att spola tillbaka, pausa och spola fram på en Android- eller iOS-mobil, på webben (Chrome, FireFox, Edge), Fire TV, Google Chromecast, Apple TV (3:e generationen eller senare) och utvalda smart-tv-enheter. Använd uppspelningsknapparna Titta från början på detaljsidan eller i spelaren för att titta från matchens avspark. Observera att dessa funktioner inte stöds på alla enheter.

17) Hur aktiverar eller inaktiverar jag undertexter?

Du kan aktivera och inaktivera undertexter genom att klicka på ”upp” på fjärrkontrollen och välja alternativen för undertexter. För vissa enheter ser symbolen Undertexter ut som en dialogruta, eller så kan den visas som ett menyalternativ under ”Undertexter” på videons detaljsida.

18) Kan jag se statistik, laguppställningar osv. när jag tittar på UEFA Champions League-matcher? Vilka X-Ray-funktioner finns tillgängliga för UEFA Champions League-matcher?

Ja. X-ray-funktionerna kommer att finnas tillgängliga på alla klienter som stöds (FTV, Android, iOS och webb). På smarta telefoner, surfplattor och webben väljer du alternativet ”Statistik och höjdpunkter” under uppspelning för att visa matchstatistik som tillhandahålls i realtid, t.ex. mål, innehav, skott på mål, hörnor, kort, avstånd som täcks, passningar och mycket mer. På Fire TV navigerar du till spelarkontrollerna under uppspelningen och trycker på ”upp”-knappen på Fire TV-fjärrkontrollen för att komma åt X-Ray-funktionerna.

X-Ray för direktsänd sport ger ytterligare information som statistik och referat i realtid, lag- och spelarinformation och mycket mer medan du tittar. Åtkomst till X-Ray för någon av följande enheter:

• Fire TV: genom att klicka på upp-knappen på din Fire TV-fjärrkontroll.
  • iOS- eller Android-telefoner: genom att rotera enheten vertikalt eller trycka på X-Ray-knappen längst upp till vänster på skärmen.
  • iOS/Android-surfplatta: genom att rotera enheten vertikalt eller trycka på X-Ray-knappen längst upp till vänster på skärmen.
  • Webb: genom att klicka på ”statistik och höjdpunkter”.

19) Vilken annan information finns tillgänglig?

Besök våra hjälpsidor här ellerkontakta oss om du vill ha mer hjälp.