Stöd för Franska öppna mästerskapen – Roland-Garros

Så här kan du göra om du har problem med att titta på direktsändningen av Franska öppna mästerskapen – Roland-Garros på Prime Video.

Frågor och svar

1) Måste jag betala extra för att se Roland-Garros på Prime Video?

Prime-medlemmar på det franska fastlandet och i Monaco kan se Roland-Garros-matcher på Prime Video utan extra avgift. De som inte är Prime-medlemmar kan påbörja en 30-dagars kostnadsfri provperiod av Prime (€69.90/år eller €6.99/månad efter den kostnadsfria provperioden). Mer information finns på: www.amazon.fr/prime

Prime Video-prenumerationskunder i Andorra och Frankrikes utomeuropeiska områden (DROM-COM) med undantag för Saint-Barthélémy kan titta på Roland-Garros-matcher på Prime Video utan extra avgift.

2) Jag bor i Belgien eller Luxemburg och har tillgång till Prime-förmåner på Amazon.fr. Varför kan jag inte se Roland-Garros på Prime Video?

Fédération Française de Tennis ger distributionsrättigheter baserat på plats. Vi har endast sändningsrättigheter för det franska fastlandet, Andorra, Monaco och DROM-COM. Alla andra internationella platser, inklusive Saint Barthélemy, är inte berättigade.

3) Vilka Roland-Garros-matcher kommer att finnas på Prime Video?

Prime Video har skaffat rättigheterna att sända alla nya (10 st) nattmatcher (från och med den 29e maj) och matcher på Simonne-Mathieu-planen (SM) (från och med den 28e maj). Våra kvällsmatcher är ett urval av dagens bästa singelmatcher. Prime Video har också samexklusiva rättigheter till semifinalerna och finalerna i herrsingel, damsingel, dubbeltävlingarna och finalen i mixed dubbel. Prime Video har förvärvat dessa rättigheter för de närmaste tre åren, från maj 2021 till och med 2023. Prime-medlemmar får också tillgång till kvalmatcherna som äger rum mellan 22a och 26e maj.

4) Kan jag live-streama Roland-Garros på vilken enhet som helst?

Allmän hjälp finns här. Direktsända sportevenemang stöds på Amazon-enheter som Fire TV och Fire-surfplatta, i webbläsare och anslutna enheter via Prime Video-appen, inklusive kompatibla spelkonsoler (PS3, PS4, PS5, Xbox One), set-top-boxar och mediaspelare (Google Chromecast, Orange Bouygues Telecom, SFR, Free, Apple TV 4K och Apple TV (3:e och 4:e generationen)), smart-tv-enheter, Blu-ray-spelare, iOS- eller Android-surfplattor och mobiltelefoner som kör den senaste versionen av Prime Video-appen. För bästa möjliga visningsupplevelse med direktsändningar av sport, titta på Roland-Garros på en Fire TV-enhet. Skaffa din här.

Följande enheter stöder inte live-streaming på Prime Video och du kan därför inte titta på Roland-Garros på dessa:

• Sony Bravia TV: vissa modeller från 2015 och tidigare
  • Bravia Blu-ray-spelare
  • Microsoft Xbox 360
  • Nintendo Wii och Wii U
  • LG Hawaii TV: vissa LG TV-apparater från 2015 och tidigare
  • Roku: Roku-enheter från 2014 och tidigare (exklusive Roku 3, som stöds).
  • TiVo Series 4/5/Mini
  • Panasonic Viera Smart TV
  • Viera Blu-ray-spelare
  • Loewe Sigma TV
  • 2014 Vizio TV
  • Sharp MTK 5655 TV

5) Kan jag se Roland-Garros-kvalificeringsrundor från Prime Video på Twitch?

Direktsända matcher som ingår i Prime Video Rights Pack är inte tillgängliga på Twitch.

6) Vem presenterar och kommenterar de Roland-Garros-matcher som sänds på Prime Video?

Håll utkik efter mer information.

7) Kan jag se Roland-Garros-kvalificeringsrundor på Prime Video?

Ja. Från den 22a till den 26e maj 2023 kan du se matcherna som spelas på de två topplanerna under kvalveckan. Alla matcher kommer att sändas i HD med kommentatorer.

8) Kommer Prime Video att direktsända alla matcher under dagen och natten och göra dem tillgängliga för repris?

Ja. Fullständiga matchrepriser är också tillgängliga när matchen har avslutats.

9) Var kan jag se hela matcher i repris samt höjdpunkter?

Hela matchen i repris är tillgänglig inom 15 minuter efter att matchen har avslutats via samlingssidan för turneringen. Kunder kan också få tillgång till höjdpunkter från matcher (längst ned på sidan).

10) Finns det ett alternativ för att se matcher utan kommentator och bara lyssna på matchljudet?

Prime Video erbjuder ett ljudalternativ för Roland-Garros 2023, så alla matcher kommer ha kommentatorer som standard.

11) Hur aktiverar eller inaktiverar jag undertexter?

Kunderna kan aktivera eller inaktivera undertexter genom att välja symbolen CC i uppspelningsreglagen. För vissa enheter ser symbolen Undertexter ut som en dialogruta, eller så kan den visas som ett menyalternativ under Undertexter på videons detaljsida.

12) Hur kan jag se en kontinuerlig direktsändning av Roland-Garros på Prime Video?

Från samlingssidan för Roland-Garros-turneringen kan du välja ”Dygnet runt”, vilken kommer följa dagens bästa match och även varje kvällsmatch.

13) Om jag väljer en match att titta på – vad får jag då för upplevelse när matchen är avslutad?

Om du väljer en matchnivåsida avslutas streamen när matchen och eftersnacket är avslutade. Du kan sedan välja en annan live-match på samlingssidan för turneringen.

14) Kan jag se Roland Garros-matcher när jag reser?

Prime-medlemmar som bor i Frankrike kan se direktsändningar av tennismatcher, repriser och höjdpunkter när de reser i EU. Resten av världen ingår inte.

15) Hur kan jag ta reda på vilken match Prime Video sänder för varje nattsession?

Prime Video publicerar det bekräftade matchschemat via turneringssidan i början av varje tävlingsdag.

16) Kan jag se Prime Videos Roland-Garros-matcher på klubbar och restauranger?

Sändningen av Roland-Garros på Prime Video är endast tillgänglig för privat och personligt bruk.

17) Kan jag se spelarstatistik och höjdpunkter (även kallat X-Ray) medan Roland-Garros-matcher är live?

X-Ray-funktionerna är exklusivt tillgängliga på franska för alla singelmatcher på Fire TV- och Android-enheter på detaljsidorna på matchnivå. På mobila Android-enheter kan kunderna komma åt X-Ray genom att rotera sin telefon eller surfplatta i stående läge. Matchen är igång och synlig högst upp på deras mobila enheter, medan X-Ray-statistiken visas under den. För kunder som tittar på en Fire TV-enhet kan X-Ray aktiveras genom att trycka på ”upp” på Fire TV-fjärrkontrollen.

18) Jag får ett platsfel när jag försöker se Roland Garros-sändningen. Vad ska jag göra?

Roland-Garros-matcherna är endast tillgängliga för Prime-kunder som befinner sig på det franska fastlandet och i Monaco. Prime Video-prenumerationskunder i Andorra och Frankrikes utomeuropeiska områden (DROM-COM) kan också se dessa matcher. Alla andra internationella platser, inklusive Saint Barthélemy, är inte berättigade. Prime Video stöder inte streaming av innehåll via VPN (virtuellt privat nätverk).

19) Hur gör jag för att se Roland-Garros på Prime Video?

I Prime Video-appen på din enhet ser du matcherna under rubriken ”Roland-Garros: Live and Upcoming Matches” eller besök primevideo.com där du kommer att se ”Roland-Garros: Live and Upcoming Matches” på hemsidan.

20) Vilka videoupplösningar finns tillgängliga för dessa matcher på Prime Video?

Roland-Garros-matcherna kommer att vara tillgängliga i HD (High Definition). Prime Video ger en optimal streamingupplevelse beroende på tillgänglig bandbreddshastighet.

21) Hur installerar jag Prime Video på mina enheter?

Om du väljer en matchnivåsida avslutas streamen när matchen och eftersnacket är avslutade. Du kan sedan välja en annan live-match på samlingssidan för turneringen.

1. Öppna enhetens appbutik för att ladda ner och installera Prime Video-appen.
  2. Gå till Prime Video-appen.
  3. Registrera din enhet genom att välja Registrera dig på Amazons webbplats. Du får en kod som du ska ange på en given webbplats. Vissa enheter visar alternativet Logga in och börja titta genom att använda dina Amazon-kontouppgifter.

22) Varför kan jag inte se direktsändningar på min iOS- eller Android-mobilenhet?

Uppdatera din app till den senaste versionen om du inte kan komma åt direktsändningar på din iOS- eller Android-mobilenhet. Om du använder en Android-enhet: Öppna Google Play Store-appen, sök efter ”Prime Video” och tryck på Uppdatera. Om du använder en iOS-enhet: Öppna App Store, sök efter Prime Video och tryck på Uppdatera.

23) Kan jag pausa/spola tillbaka/spola fram i live-streamen på min enhet?

Det går att spola tillbaka, pausa och spola fram på en Android- eller iOS-mobil, på webben (Chrome, Firefox, Edge), Fire TV, Apple TV (3:e generationen) och vissa smart-tv-enheter. Använd uppspelningsknapparna Titta från början på detaljsidan eller i spelaren för att titta från början.

24) Min stream ligger efter live-streamen. Hur åtgärdar jag detta?

Det kan alltid finnas en kort fördröjning mellan den direktsända matchen och en tittares streamingupplevelse. Hur lång fördröjningen är kan bero på vilken typ av enhet du använder. Vi rekommenderar att du använder en Fire TV, Apple TV, iOS eller Android-enhet för att få den bästa kvaliteten.

25) Jag har problem med att streama. Vad kan jag göra?

För bästa möjliga upplevelse vid live-streaming rekommenderar Prime Video en lägsta nedladdningshastighet på 1 Mbit/s för SD och 5 Mbit/s för HD. Prime Video ger en optimal streamingupplevelse beroende på tillgänglig bandbreddshastighet.

Vi rekommenderar att du stänger av inställningen Rörelse på tv:n om du upplever problem med att videon ”hackar” eller har överdriven rörelseoskärpa. Den här inställningen kan heta något annat beroende på tv-tillverkare. Rörelseinställningarna inkluderar: Auto Motion Plus, Tru Motion, MotionFlow, Cinemotion och Motion Picture. Kontakta oss om du fortfarande upplever problem med videor.