Hvad er indholdsbeskyttelse?

Hvis du vil se film og tv-shows på Prime Video, skal dine tilsluttede enheder møde kravene til digital indholdsbeskyttelse til høj båndbredde (HDCP) og/eller Digital Rights Management (DRM).

HDCP og DRM er adgangskontrol og indholdsbeskyttelses-teknologier, der gør det muligt for indholdsejere at fastsætte politikker for kopiering eller visning af deres beskyttede digitale indhold.

HDCP

HDCP bruges især til at forhindre uautoriseret duplikering af HD- (High Definition) og UHD-lyd (Ultra High Definition) og videoindhold. Medieafspillere (som f.eks. Amazon Fire TV og Fire TV Stick, Apple TV, Roku, osv.) og enheder eller hardware til streaming, der er tilsluttet til din computer, bruger HDCP.

Prime Video og disse enheder registrerer automatisk, om din opsætning overholder disse krav. Hvis ikke, vises meddelelser typisk på skærmen for at fortælle dig det. Videoen skifter også til et format, som din enhed kan understøtte (f.eks. HD i stedet for UHD eller SD i stedet for HD).

HDCP 2.2 for 4K Ultra HD

4K Ultra HD kræver HDCP 2.2-enheder, kabler og displayporte (til tv'er er dette dit HDMI-stik). Kontakt producenten af din enhed, kabler og tv for at se, om det overholder kravene til HDCP 2.2.

Hvis du har et Amazon Fire TV, kan du kontrollere HDCP 2.2 kompatibilitet ved at gøre følgende:

1. Fra Amazon Fire TV-skærmmenuen skal du gå til Indstillinger > Skærm og lyde > Skærm.
  2. Åbn videoopløsningsafsnittet, som indeholder specifikationer for HDCP 2.2.

En "4K Ultra HD"-indikator vises også i afspilningskontrollerne, når dit Amazon Fire TV streamer videoer i 4K Ultra HD.

HDCP til Prime Video på computere

Du kan kun streame Prime Video-indhold i HD gennem din computers webbrowser, hvis din computer og en tilsluttet skærm overholder HDCP-kravene.

Hvis din computer eller tilsluttede skærm ikke overholder HDCP-kravene, afspilles den video, du ser, i Standarddefinition, og der vises en fejlmeddelelse i afspillervinduet.

Bemærk: Nogle VGA- (Video Graphics Array) og DVI-forbindelser og -skærme (Digital Visual Interface) understøtter ikke HDCP, hvilket kan forhindre din computer i at overholde HDCP-kravene.

Du kan få flere oplysninger ved at gå til Systemkrav til computere.

DRM

Ændringer i enhedens indstillinger kan forårsage intermitterende afspilningsproblemer i forbindelse med DRM.

Du kan finde oplysninger om løsning af DRM-problemer på din computer ved at gå til Sådan løser du videoproblemer på din computer og se efter afsnittet "Nulstil DRM-licenser".

Hvis du vil lære at løse DRM-relaterede problemer på din Fire-tablet, skal du gå til Løs problemer på din Fire-tablet.