Løs problemer på en datamaskin

Her er noen løsninger som kan være til hjelp, hvis du har problemer med å se Prime Video i datamaskinens nettleser.

Bekreft minimum systemkrav

For å se Prime Video må datamaskinen, nettleseren og Internett-tilkoblingen oppfylle minimum systemkrav.

For å finne ut mer kan du gå til Systemkrav for datamaskiner.

Prøv en annen nettleser

Hvis du har en annen nettleser tilgjengelig på datamaskinen, kan du prøve å bruke den i stedet. Det kan være et midlertidig problem, eller innstillinger som er uforenlige med nettleseren som du opprinnelig brukte til videoavspilling.

Støttede nettlesere inkluderer:

• Chrome (versjon 59 eller nyere)
  • Firefox (versjon 53 eller nyere)
  • Internet Explorer (versjon 11 eller nyere)
  • Microsoft Edge på Windows 10 (versjon 15 eller nyere)
  • Safari (versjon 10 eller nyere på Mac OS 10.12.1 eller nyere)
  • Opera (versjon 37 eller nyere)

Tip: For å se Prime Video på datamaskinen anbefaler vi at du bruker en nettleser som støtter HTML5-webspilleren vår.

HTML5-spilleren er optimalisert for å fungere med tjenestene våre, og bruker ikke separate nettlesertilleggsprogrammer for å spille av videoinnhold. Den inkluderer også funksjoner som Autoavspilling og avspilling i HD-oppløsningen 1080p.

For hjelp med Silverlight-spilleren på Safari og tidligere versjoner av Internet Explorer, kan du se delen nedenfor.

HDCP for Prime Video på datamaskiner

Du kan bare strømme Prime Video-innhold i HD via datamaskinens nettleser hvis datamaskinen din og den tilkoblede skjermen oppfyller HDCP-kravene.

Hvis datamaskinen eller tilkoblet skjerm ikke oppfyller HDCP-kravene, vil videoen du ser på, avspilles i standardoppløsning, og du får se en feilmelding i spillervinduet.

Note: Noen tilkoplinger og skjermer med VGA (Video Graphics Array) og DVI (Digital Visual Interface) støtter ikke HDCP, noe som kan forhindre at datamaskinen din oppfyller HDCP-kravene.

Løsning på Silverlight-problemer

Microsoft Silverlight er et nettlesertilleggsprogram som brukes til å spille av videoinnhold på Safari og noen tidligere versjoner av Internet Explorer.

Aktivering av, og sletting av Silverlight programlagring, løser de fleste vanlige avspillingsproblemene med Prime Video på disse nettleserne.

Slik slår du på programlagring:

1. Høyreklikk på spillervinduet, og velg deretter Silverlight.
  2. Åpne Programlagring-kategorien, og merk av i boksen ved siden av Aktiver programlagring.

Slik sletter du programlagring:

1. Høyreklikk på spillervinduet, og velg deretter Silverlight.
  2. Åpne Programlagring-fanen. I kolonnen "Nettsted", velger du http://g-ecx.images-amazon.com/.
  3. Klikk Slett, og klikk deretter OK.
  4. Lukk, og åpne deretter nettleseren igjen, og prøv å strømme videoen på nytt.

For mer informasjon om Silverlight programlagring, kan du gå til Installer Microsoft Silverlight.

Hvis du fortsatt har problemer med strømming, kan du gå til Microsoft-støtte for å avinstallere og installere Silverlight-spilleren på nytt:

Note: Silverlight støttes for øyeblikket ikke på datamaskiner med Intel Mac (PowerPC-prosessor) og Linux/UNIX-operativsystemer (inkludert Chrome OS). Du kan bruke Chrome til å se Prime Video på Linux/UNIX-systemer.

Tilbakestill DRM-lisenser

DRM (Digital Rights Management) er en tilgangskontrollteknologi satt av innholdseiere for å administrere bruken av det beskyttede digitale innholdet deres. Datamaskinens skjerm må oppfylle kravene til innholdsbeskyttelse, og endringer i datamaskinen, skjermen eller systeminnstillingene kan forårsake gjentakende problemer med DRM-teknologier.

Tilbakestilling av DRM-innstillingene kan løse mange problemer med videoavspilling.

Slik nullstiller du DRM-innstillingene automatisk på en Windows-PC:

1. Start Microsofts DRM Reset Tool.
  2. Klikk Lagre fil for å laste ned ResetDRM.exe, og klikk deretter Kjør.

Slik tilbakestiller du DRM-innstillingene manuelt på en PC eller Mac-datamaskin:

1. Finn filen mspr.hds på datamaskinen din.

• Windows 7 og nyere: C:\ProgramData\Microsoft\PlayReady
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\PlayReady
    • Mac (fra Finder): Macintosh HD/Library/Application Support/Microsoft/PlayReady (Merk: Du må kanskje først velge > Datamaskin > Macintosh HD )

2. Gi filen mspr.hds et nytt navn (for eksempel: gammel_mspr.hds).
Important: Å fjerne filen mspr.hds kan påvirke videoene du spiller av på datmaskinen ved bruk av andre medieavspillere.