Hva er innholdsbeskyttelse?

For å se filmer og TV-programmer på Prime Video, må de tilkoblede enhetene dine tilfredsstille kravene til HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) og/eller DRM (Digital Rights Management).

HDCP og DRM er teknologier for tilgangskontroll og innholdsbeskyttelse som gjør at innholdseiere kan angi retningslinjer for kopiering eller visning av beskyttet digitalt innhold.

HDCP

HDCP fungerer spesielt for å forhindre uautorisert duplisering av lyd- og videoinnhold med HD (High Definition) og Ultra High Definition (UHD). Streamingbaserte mediespillere (som Amazon Fire TV og Fire TV Stick, Apple TV, Roku, osv.) og enheter eller maskinvare som er koblet til datamaskinen, bruker HDCP.

Prime Video og disse enhetene oppdager automatisk om oppsettet ditt oppfyller disse kravene. Hvis ikke vises vanligvis et varsel på skjermen for å gi deg beskjed. Videoen bytter også til et format som enheten kan støtte (for eksempel HD i stedet for UHD eller SD i stedet for HD).

HDCP 2.2 for 4K Ultra HD

4K Ultra HD krever HDCP 2.2-enheter, kabler og visningsporter (for TV-er er dette HDMI-koblingen din). Ta kontakt med produsenten av enheten, kablene og TV-en for å se om den oppfyller kravene til HDCP 2.2.

Hvis du har en Amazon Fire TV, kan du sjekke kompatibilitet med HDCP 2.2 ved å gjøre følgende:

1. Fra Amazon Fire TV-skjermmenyen går du til Innstillinger > Skjerm og lyder > Skjerm.
  2. Åpne seksjonen for videooppløsning, som inkluderer HDCP 2.2-spesifikasjoner.

En "4K Ultra HD"-indikator viser også i avspillingskontrollene når Amazon Fire TV-en streamer video i 4K Ultra HD.

HDCP for Prime Video på datamaskiner

Du kan bare strømme Prime Video-innhold i HD via datamaskinens nettleser hvis datamaskinen din og den tilkoblede skjermen oppfyller HDCP-kravene.

Hvis datamaskinen eller tilkoblet skjerm ikke oppfyller HDCP-kravene, vil videoen du ser på, avspilles i standardoppløsning, og en feilmelding vises i spillervinduet.

Note: Noen tilkoblinger og skjermer med VGA (Video Graphics Array) og DVI (Digital Visual Interface) støtter ikke HDCP, noe som kan forhindre at datamaskinen din oppfyller HDCP-kravene.

For mer informasjon, kan du gå til Systemkrav for datamaskiner.

DRM

Endringer i enhetens innstillinger kan forårsake intermitterende avspillingsproblemer relatert til DRM.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du løser DRM-problemer på datamaskinen, går du til Hvordan løse videoproblemer på datamaskinen din og ser etter seksjonen "Tilbakestill DRM-lisenser".

Hvis du vil lære hvordan du løser DRM-relaterte problemer på Fire-nettbrettet ditt, går du til Løs problemer med Fire-nettbrettet ditt.