Systeemvereisten voor computers

Hier vind je meer informatie over de systeemvereisten als je Prime Video via de webbrowser op je computer wilt bekijken.

Computerhardware

Intel Core 2 Duo Processor (of gelijkwaardig)

Besturingssysteem van computer

• Windows 7 of hoger
  • Mac OS 10.7 of hoger
  • Je kunt met Chrome Prime Video bekijken op Linux-/UNIX-besturingssystemen (inclusief Chrome OS), maar het afspelen is beperkt tot Standard Definition (SD).

Internetverbinding

• SD-video's (Standard Definition): 900 Kbits/sec
  • HD-video's (High Definition): 3,5 Mbits/sec

Notitie: Prime Video streaming wordt niet ondersteund via VPN-verbindingen (Virtual Private Network) of proxyverbindingen. Als je Prime Video wilt bekijken, moet je deze services voor jouw apparaat uitschakelen of proberen over te schakelen naar een andere beschikbare verbinding.

Webbrowsers

• Chrome (versie 62 of hoger)
  • Firefox (versie 53 of hoger)
  • Internet Explorer (versie 11 of hoger)
  • Microsoft Edge op Windows 10
  • Safari (versie 10 of hoger op Mac OS 10.12.1 of hoger)
  • Opera (versie 37 of hoger)

Notitie: Firefox ESR wordt nu niet ondersteund. Firefox ESR (versie 60) wordt ondersteund wanneer het algemeen beschikbaar wordt, ongeveer per 1 mei 2018.

Tip: Wij raden je aan een browser te gebruiken die onze HTML5-videospeler ondersteunt als je Prime Video op je computer wilt bekijken. De HTML5-speler is geoptimaliseerd voor de Prime Video-service en maakt geen gebruik van aparte plug-ins voor browsers om videomateriaal af te spelen. Het ondersteunt tevens videofuncties als Automatisch afspelen en afspelen in volledig 1080p High Definition.

Plug-ins voor browsers

Als je een browser of een browserversie gebruikt die geen ondersteuning biedt voor onze HTML5-speler, kun je Prime Video bekijken met Microsoft Silverlight.

Silverlight is een plug-in voor browsers waarmee je op Safari en sommige eerdere versies van Internet Explorer Prime Video-inhoud afspeelt. Als Silverlight is vereist voor jouw browser, wordt meestal een installatie- of activeringsaanwijzing weergegeven op je scherm.

De minimale versie van Silverlight die wordt ondersteund, is 5.1. Ga voor installatie van de nieuwste versie naar Microsoft Silverlight downloaden .

Tip: Als je problemen ondervindt met de activering van Silverlight, controleer je of de invoegtoepassingen of plug-ins van je browser niet zijn ingesteld om Silverlight nooit te activeren. Als je Silverlight vanuit de browser wilt openen, moet je deze instellingen mogelijk wijzigen in "Vragen om te activeren" of "Altijd activeren".