Ouderlijk toezicht in Prime Video beheren

Hier vind je meer informatie over het instellen en beheren van weergavebeperkingen voor Prime Video.

Ouderlijk toezicht biedt een manier om weergavebeperkingen in te stellen voor films en tv-series die beschikbaar zijn via Prime Video.

Je kunt je instellingen voor ouderlijk toezicht beheren via de Prime Video-website en de Prime Video-app voor Android en iOS.

Pincode instellen

Als je ouderlijk toezicht wilt inschakelen, moet je eerst een pincode voor je account instellen.

Bij ouderlijk toezicht moet je de pincode voor Prime Video invoeren om weergavebeperkingen te omzeilen.

De pincode instellen of wijzigen op de Prime Video-website:

1. Ga naar Account en instellingen.
  2. Open Ouderlijk toezicht in het hoofdmenu.
  3. Selecteer Wijzigen en voer je pincode van 5 cijfers in. Selecteer tot slot Opslaan.

De pincode instellen of wijzigen in de Prime Video-app:

1. Open Instellingen in het menu.
  2. Selecteer Ouderlijk toezicht en selecteer Pincode Prime Video wijzigen.
  3. Voer desgevraagd het wachtwoord van je Amazon-account in.
  4. Voer je pincode van 5 cijfers in en selecteer Opslaan.

Notitie: Als je problemen hebt met de pincode van Prime Video, kun je deze terugzetten bij Account en instellingen

Weergavebeperkingen instellen

Wanneer je de pincode hebt ingesteld, kun je weergavebeperkingen voor jouw account instellen.

Met weergavebeperkingen kun je het afspelen van films en tv-series op basis van de leeftijdsclassificatie van Amazon blokkeren. Je kunt kiezen welke classificatieniveaus je wilt beperken en op welke van je geregistreerde apparaten deze beperkingen van toepassing moeten zijn.

Weergavebeperkingen instellen op de Prime Video-website:

1. Ga naar Account en instellingen.
  2. Open Ouderlijk toezicht in het hoofdmenu.
  3. Selecteer in het gedeelte Weergavebeperkingen de classificaties die je wilt beperken.
  4. Selecteer de apparaten waarop je deze beperkingen wilt toepassen.

Weergavebeperkingen instellen in de Prime Video-app:

1. Open Instellingen in het menu.
  2. Selecteer Ouderlijk toezicht en selecteer Weergavebeperkingen.
  3. Voer desgevraagd het wachtwoord van je Amazon-account in.
  4. Selecteer met de schuifbalk de classificatieniveaus die je wilt beperken.
  5. Selecteer de apparaten waarop je deze beperkingen wilt toepassen.

Wanneer je weergavebeperkingen hebt ingesteld, zie je een "slot" Weergavebeperkingenslot
			 symbool voor films en tv-series in de leeftijdsgroepen waarvoor je beperkingen hebt ingesteld. Als je een van deze titels wilt bekijken, wordt je gevraagd je pincode in te voeren voordat je het afspelen kunt starten.

Informatie over Amazon leeftijdsclassificaties

Je kunt de leeftijdsclassificaties van Amazon gebruiken om weergavebeperkingen in te stellen voor films en tv-series, gebaseerd op het aanbevolen publiek:

• Kinderen (alle leeftijden)
  • Oudere kinderen (leeftijd 7+)
  • Tieners (leeftijd 13+)
  • Jonge volwassenen (16+)
  • Volwassenen (18+)
Ga voor meer informatie naar Wat zijn de Amazon leeftijdsclassificaties?