Voorkeuren voor audio- en ondertitelingstalen beheren

Hier vind je meer informatie over het beheren van taal- en ondertitelingsvoorkeuren voor Prime Video.

Op dit moment is de gebruikersinterface Prime Video-website en de Prime Video-app alleen beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Portugees.

Voor veel Prime Video-titels kun je kiezen uit ondertiteling en nasynchronisatie voor het afspelen van video in het Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Japans, Portugees en Engels.

Je taalvoorkeuren voor het afspelen van video wijzigen

Je kunt een standaardtaal voor ondertiteling en nasynchronisatie instellen in de videospeler:

1. Selecteer Ondertiteling en audio ("tekstballon"-pictogram) bij de afspeelknoppen.
  2. Selecteer je voorkeurstaal voor ondertiteling en audio in het vervolgkeuzemenu.

Je taalvoorkeuren op tv's wijzigen:

1. Voordat je de geselecteerde film of tv-serie afspeelt, selecteer je Ondertiteling of Audiotalen in het hoofdmenu.
  2. Selecteer je voorkeurstaal in de lijst met beschikbare opties.

De taal die je hebt geselecteerd, wordt automatisch gebruikt wanneer je hierna een video afspeelt op dit apparaat als de geselecteerde taal beschikbaar is

Notitie: Ondertiteling en audio worden alleen in jouw voorkeurstaal afgespeeld als deze beschikbaar is voor de film of de tv-serie die je wilt kijken. Ga voor meer informatie naar Ondertiteling en audio in meerdere talen inschakelen.

Ondertiteling aanpassen

Je kunt ook op de Prime Video-website instellen hoe de tekst voor de ondertiteling wordt weergegeven:

1. Ga naar Account en instellingen.
  2. Open Ondertiteling in het hoofdmenu.
  3. Configureer je instellingen met de knop Bewerken. Je kunt onder andere de kleur, stijl en grootte van de tekst wijzigen.

Tip: Je kunt dit ook tijdens het kijken naar een film of tv-serie doen op de Prime Video-website. Selecteer Ondertiteling en audio (het "tekstballon"-pictogram) bij de afspeelinstellingen en selecteer de gewenste tekstweergave in de lijst met opties.