Support för National Basketball Association (NBA) (Brasilien)

Det här gör du om du har problem med att titta på direktsändningen av National Basketball Association (NBA) på Prime Video.

Frågor och svar

1) Måste jag betala extra för att titta på NBA-matcher (National Basketball Association) på Prime Video?

Prime-medlemmar i Brasilien kan titta på NBA-matcher (National Basketball Association) på Prime Video utan extra avgifter. Alla som inte är Prime-medlemmar kan påbörja en 30-dagars kostnadsfri provperiod på Prime (R$119,00/år eller R$14,90/månad efter den kostnadsfria provperioden). Mer information finns på: www.amazon.com.br/prime

2) Vilka NBA-matcher finns tillgängliga på Prime Video?

Prime-medlemmar i Brasilien kommer att ha tillgång till utvalda NBA-matcher via Primevideo.com utan extra avgifter.

3) Var hittar jag livesändningen av NBA på Prime Video? Hur tittar jag på NBA-matcher på Prime Video?

I Prime Video-appen på din enhet ser du matcherna i en av de roterande banderollerna längst upp eller under ”Direktsändningar och kommande evenemang”. Du kan också söka dem genom att skriva in ”NBA” eller ”National Basketball Association” i sökfältet.

4) Hur installerar jag Prime Video på mina enheter?

Prime Video-appen är tillgänglig på en rad olika tv-apparater, Amazon-enheter, mobila enheter, Blu-ray-spelare, spelkonsoler och enheter för streaming av media.

1. Öppna enhetens appbutik för att ladda ner och installera Prime Video-appen.
  2. Öppna Prime Video-appen.
  3. Registrera din enhet genom att välja Registrera dig på Amazons webbplats. Du får en kod som du ska ange på en given webbplats. Vissa enheter visar alternativet Logga in och börja titta genom att använda dina Amazon-kontouppgifter.

5) Kan jag livestreama NBA-matcher på vilken enhet som helst?

Direktsända sportevenemang stöds på Amazon-enheter som Fire TV och Fire-surfplatta, i webbläsare och anslutna enheter via Prime Video-appen, inklusive kompatibla spelkonsoler (PS3, PS4, PS5, Xbox One), set-top-boxar och mediaspelare (Google Chromecast, Apple TV 4K och Apple TV (3:e och 4:e generationen)), smart-tv-enheter, Blu-ray-spelare, iOS- eller Android-surfplattor och mobiltelefoner som kör den senaste versionen av Prime Video-appen. För bästa möjliga visningsupplevelse med direktsändningar, titta på NBA på en Fire TV-enhet.

Du kan streama upp till tre videor samtidigt med samma Amazon-konto. Du kan streama samma video på högst två enheter åt gången.

6) Kan jag titta på NBA-matcher när jag reser?

Prime-medlemmar som är bosatta i Brasilien kommer att ha möjlighet att titta på direktsändningar av och höjdpunkter från NBA-matcher. Andra internationella platser stöds inte.

7) Hur gör jag för att se matcher som jag har missat i efterhand?

Fullständiga repriser kommer att finnas tillgängliga strax efter att matchen avslutats.

8) Jag får ett platsfel när jag försöker titta på NBA. Vad ska jag göra?

NBA-matcher är endast tillgängliga för Prime-kunder i Brasilien. Andra internationella platser stöds inte. Prime Video stöder inte streaming av innehåll via VPN (virtuellt privat nätverk).

9) Min stream ligger efter live-streamen. Hur åtgärdar jag detta?

Det kan alltid finnas en kort fördröjning mellan den direktsända matchen och en tittares streamingupplevelse. Alla enheter är optimerade för att ge en smidig och klar tittarupplevelse, men på vissa enheter är fördröjningen mellan den direktsända matchen och din stream mindre. Vi rekommenderar att du använder en Fire TV, Apple TV, iOS- eller Android-enhet.

10) Jag har problem med att streama. Vad kan jag göra?

För bästa möjliga upplevelse vid live-streaming rekommenderar Prime Video en lägsta nedladdningshastighet på 1 Mbit/s för SD och 5 Mbit/s för HD. Prime Video ger en optimal streamingupplevelse beroende på tillgänglig bandbreddshastighet.

Vi rekommenderar att du stänger av inställningen Rörelse på tv:n om du upplever problem med att videon ”hackar” eller har överdriven rörelseoskärpa. Den här inställningen kan heta något annat beroende på tv-tillverkare. Rörelseinställningarna inkluderar: Auto Motion Plus, Tru Motion, MotionFlow, Cinemotion och Motion Picture. Kontakta oss om du fortfarande upplever problem med videor.

11) Hur uppdaterar jag mina Fire TV Stick-appar?

Du kan uppdatera dina appar automatiskt genom att följa dessa instruktioner: 1. Gå till Inställningar och välj Appar. 2. Gå till Appstore. 3. Ställ in alternativet till JA för att uppdatera appar automatiskt. Om detta är inställt till Nej ser du uppdateringsalternativ för varje enskild appsymbol i appbiblioteket. Så här synkroniserar du kompatibla appar på din Amazon Fire TV-enhet med molnet: Gå till Inställningar > Mitt konto > Synkronisera Amazon-innehåll.

12) Kommer alla matcher att ha kommentatorer?

Ja, alla NBA-matcher kommer att ha kommentatorer.

13) Kan jag pausa/spola tillbaka/spola fram i live-streamen på min enhet?

Det går att spola tillbaka, pausa och spola fram på en Android- eller iOS-mobil, på webben (Chrome, Firefox, Edge), Fire TV, Apple TV (3:e generationen) och vissa smart-tv-enheter. Använd uppspelningsknapparna Titta från början på detaljsidan eller i spelaren för att titta från början.

14) Hur aktiverar eller inaktiverar jag undertexter?

Undertexter är för närvarande inte tillgängliga.

För mer information, besök våra hjälpsidor eller kontakta oss för ytterligare hjälp.