Autumn Nations Series (Rugby) – Support

Det här gör du om du har problem med att titta på direktsändningen av Autumn Nations Series på Prime Video.

Frågor och svar

1) Måste jag betala extra för att se på Autumn Nations Series på Prime Video?

Prime-medlemmar i Storbritannien (England, Skottland, Wales och Nordirland) och Irland kan titta på Autumn Nations Series-rugby på Prime Video utan extra kostnad. Alla som inte är Prime-medlemmar kan starta en kostnadsfri provperiod på 30 dagar för Prime (8,99 GBP/månad eller 95 GBP/år) eller en Prime Video-prenumeration (5,99 GBP/månad). Mer information finns på www.amazon.co.uk/primevideo.

2) Vilka matcher kommer att finnas tillgängliga på Prime Video?

Autumn Nations Series startar den 29 oktober 2022 och pågår under 5 veckoslut. Prime-kunder i Storbritannien och Irland kommer att ha tillgång till alla de 21 schemalagda matcherna. Alla matcher kommer att direktsändas, exklusivt på Prime Video (hemmamatcher i Irland sänds samexklusivt i Irland). Gå till https://www.amazon.co.uk/b/?node=22172910031 för att se hela schemat för vår täckning av direktsändningar.

3) Hur gör jag för att se matcher som jag har missat i efterhand?

Matchrepriser och höjdpunkter är tillgängliga kort efter att varje match är avslutad.

4) Var kan jag titta på direktsända rugbymatcher?

Gå till Prime Video-appen på din enhet så kommer du att se matcherna under ”direktsända och kommande evenemang” eller så kan du gå till Amazons hemsida och klicka på Prime Video där du kommer att se en länk till ”direktsända och kommande evenemang”. Du kan också gå till Prime Video-appen (eller Amazons hemsida) och söka efter ”Rugby”.

5) Kommer alla matcher att ha kommentatorer?

Ja. Det kommer att finnas kommentatorer för varje match. Dessutom kan våra walesiska kunder titta på walesiska matcher med walesiska kommentatorer. Ett naturligt Stadium Atmos-alternativ kommer också att finnas tillgängligt via ljudinställningarna så att du kan skräddarsy din livesändningsupplevelse.

6) Kan jag komma åt alternativa ljudalternativ?

Standardalternativet för ljud är engelska, medan Stadium FX är riktigt arenaljud. Walesiska kunder kan titta på walesiska matcher med walesiska kommentatorer. Visa ljudalternativen och välj Stadium FX genom att följa stegen nedan i videospelaren:

• Om du använder webben, en Android-telefon eller Android-surfplatta, en Fire-surfplatta, en Alexa-enhet, en iPhone-telefon eller iPad-enhet går du till pratbubblan.
  • På Fire TV trycker du på menyknappen på fjärrkontrollen och väljer Ljud.
  • På Apple TV sveper du nedåt på fjärrkontrollen så att menyn visas och väljer Ljud.
  • På vissa vardagsrumsenheter trycker du uppåt på fjärrkontrollen för att visa spelarens kontroller och trycker sedan uppåt igen för att öppna ljudmenyn.
  • På andra vardagsrumsenheter kan du välja ljudspår på matchsidan från fliken Ljud (Engelska för standardljud med kommentarer och publikljud, och Stadium FX för riktigt arenaljud).

7) Jag får ett platsfel när jag försöker titta.

Autumn Nation Series är tillgänglig för kunder bosatta i Storbritannien och Irland. Vi har inte sändningsrättigheter för andra territorier. Kunder i Irland kan komma åt streamen om de befinner sig inom EU. Alla andra internationella platser stöds inte. Prime Video-streaming stöds inte via VPN (Virtual Private Network) eller proxyanslutningar. Om du vill titta på Prime Video måste du inaktivera dessa tjänster på din enhet eller försöka växla till en annan tillgänglig anslutning.

8) Jag är i Irland men jag kan fortfarande inte komma åt rugbysändningen. Vad kan jag göra?

Om du försöker komma åt Autumn Nations Series via en webbläsare i Irland måste du gå till PrimeVideo.com. Om du fortfarande har problem kontaktar du oss genom att klicka på Börja chatta eller Ring mig längst ned på den här sidan.

9) Kan jag titta på rugbymatcher när jag reser?

Prime-medlemmar som är bosatta i Irland kommer att ha möjlighet att titta på direktsända rugbymatcher, repriser och höjdpunkter när de reser inom EU. Alla andra internationella platser stöds inte.

10) Jag har problem med att streama. Vad kan jag göra?

Kontrollera först enhetens bandbreddshastighet. För bästa möjliga live-streaming-upplevelse rekommenderar Prime Video en lägsta nedladdningshastighet på 1 Mbit/s för SD och 5 Mbit/s för HD. Prime Video kommer att ge dig bästa möjliga streamingkvalitet baserat på den tillgängliga bandbreddshastigheten. Om du upplever att videon hackar eller är suddig rekommenderar vi att du inaktiverar inställningen Rörelse på din tv. Den här inställningen kan heta något annat beroende på tv-tillverkare. Inställningen Rörelse kan till exempel heta Auto Motion Plus, Tru Motion, MotionFlow, Cinemotion och Rörelsestil. Kontakta ossom problemet kvarstår.

11) Vilka enheter stöds och varför kan jag inte längre titta på direktsända sportevenemang på min iOS- eller Android-mobilenhet?

Direktsändningar stöds på Amazon-enheter som Fire TV och Fire Tablet, webbläsare och på över 650 anslutna enheter via Prime Video-appen, bland annat kompatibla spelkonsoler (PS3, PS4, PS5 och Xbox One), set-top-box-enheter och mediaspelare (t.ex. Google Chromecast, BT TV, Sky Q, NOW TV, TalkTalk TV, Virgin TV, Roku och Apple TV), smart-tv-enheter, Blu-ray-spelare, samt surfplattor och mobiltelefoner som kör iOS eller Android.

Följande enheter stöder inte live-streaming på Prime Video, och du kommer därför inte att kunna titta på dessa:

• LG Hawaii TV: vissa LG TV-apparater från 2015 och tidigare
  • Sony Bravia TV: vissa Bravia TV-apparater från 2015 och tidigare
  • Sony Bravia Blu-ray-spelare.
  • Roku: Roku-enheter från 2014 och tidigare (exklusive Roku 3, som stöds).
  • Xbox 360-spelkonsol
  • Nintendo Wii- och Wii U-spelkonsol

Uppdatera din app till den senaste versionen om du inte kan titta på direktsändningar på din enhet. Android-användare: Öppna appen Google Play Store, sök efter Prime Video och tryck på Uppdatera. iOS-användare: Öppna App Store, sök efter Prime Video och tryck på Uppdatera.

12) Kan jag spola tillbaka, pausa och spola fram på min enhet?

Det går att spola tillbaka, pausa och spola fram på en Android- eller iOS-mobil, på webben (Chrome, Firefox, Edge), Fire TV, Apple TV (3:e generationen) och vissa smart-tv-enheter. Använd uppspelningsknapparna Titta från början på detaljsidan eller i spelaren för att titta från början.

13) Hur aktiverar eller inaktiverar jag undertexter?

Du kan aktivera eller inaktivera undertexter genom att välja symbolen Dold textning i uppspelningsreglagen. För vissa enheter ser symbolen Undertexter ut som en dialogruta, eller så kan den visas som ett menyalternativ under ”Undertexter” på videons detaljsida.

14) Hur uppdaterar jag mina Fire TV Stick-appar?

Du kan uppdatera dina appar automatiskt genom att följa dessa instruktioner: 1. Gå till Inställningar och välj Appar. 2. Gå till Appstore. 3. Ställ in alternativet till JA för att uppdatera appar automatiskt. Om detta är inställt till Nej ser du uppdateringsalternativ för varje enskild appsymbol i appbiblioteket. Så här synkroniserar du kompatibla appar på din Amazon Fire TV-enhet med molnet: Gå till Inställningar > Mitt konto > Synkronisera Amazon-innehåll.

15) Kan jag titta på matcherna på pubar och barer?

Fråga den lokala puben eftersom tillgängligheten kan variera beroende på deras inställning. Sky kommer att ge åtkomst till matcher för affärslokaler och klubbar i Storbritannien och Irland. Mer information finns på https://sky.com/business/autumnnations.

16) Vilken annan information finns tillgänglig?

Besök våra hjälpsidor här eller kontakta oss om du vill ha mer hjälp.